Ξεχάστε τη Σαντορίνη: Αυτό το ελληνικό νησί τρέλανε την Ευρώπη

0
1064
diakopes nisi andros
Το ελληνικό νησί που θέλει να κάανει διακοπές η Ευρώπη

Φέτος οι Ευρωπαΐοι φαίνεται πως ψηφίζουν ένα ελληνικό νησί Outsider για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μπορεί η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη να είναι τα νησιά που αποτελούν πρώτη επιλογή για τους τουρίστες, όμως φέτος έγινε η ανατροπή!

Η Daily Telegraph σε άρθρο της, που φέρει τον τίτλο «Ξεχάστε τη Σαντορίνη, αυτά είναι τα μυστικά νησιά όπου κάνουν τις διακοπές τους οι Ευρωπαίοι», επιλέγει να κάνει ένα ξεχωρτιστό αφιέρωμα στην Άνδρο.

Ειδικότερα,η Daily Telegraph αναφέρει «είναι πολύ σπάνιο στην εποχή μας να ανακαλύπτουμε νέους παραδείσους που παραμένουν ανεξερεύνητοι. Στην εποχή του υπερτουρισμού, το ζητούμενο είναι να “ξεθάβει” κανείς κρυμμένα πετράδια που θα τον ανταμείψουν με άγριες και πανέμορφες ακτές και παρθένα ψαροχώρια όπου η ζωή κυλάει αργά και ξέγνοιαστα».

Και το άρθρο συνεχίζει: «οι Έλληνες πλοιοκτήτες που έχτισαν τα αρχοντικά τους στην Άνδρο στις αρχές του 20ου αιώνα ευλόγησαν αυτό το στολίδι των Κυκλάδων με ευημερία και αρχοντιά. Σε αντίθεση με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, η γοητεία της Άνδρου είναι πιο ήρεμη και γαλήνια και θυμίζει τις αγνές και αυθεντικές εποχές του τουρισμού».

Εκτός από την Telegraph τον ίδιο ενθουσιασμό δείχνει και ο Guardian

Το αναγνωστικό κοινό του βρετανικού μέσου επέλεξε την Άνδρο ως ένα από τα ιδιαίτερα μέρη της Ελλάδας που προσφέρουν εμπειρίες που αξίζουν να τις ζήσεις. Η βόλτα στη γραφική Χώρα, η εξερεύνηση στο οργανωμένο περιπατητικό δίκτυο του νησιού, οι ανέγγιχτες παραλίες, οι τέχνες, τα μουσεία και τα όμορφα μαγαζιά δίνουν στον προορισμό ένα ξεχωριστό «χρώμα».

«Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους τοπικούς φορείς προσφέρουμε το ανεπιτήδευτο και αυθεντικό, δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις στους ταξιδιώτες. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις προβάλλοντας εμπειρίες σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα και επιχειρούμε μέσα από έργα να αναβαθμίζουμε διαρκώς την τουριστική εικόνα μας. Οι επόμενοι μήνες αναμένονται να ενισχυθούν σημαντικά με τουριστικές ροές», δήλωσε ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.