Τουρισμός για όλους 2023: Εδώ η αίτηση για 150 ευρώ – Οδηγίες

0
17386
tourismos gia olous aitisi gov
Πότε ξεκινά η αίτηση για τον τουρισμό για όλους

Τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού 2023 βγήκαν, σειρά έχει ο Τουρισμός για Όλους 2023 με αίτηση στο gov.gr.

Αφού κάνετε αίτηση για λίγες μόνο μέρες, θα βγουν τα αποτελέσματα έπειτα από κλήρωση και θα έχετε ένα χρόνο στη διάθεσή σας για να εξαργυρώσετε το voucher των 150 ευρώ για διακποπές. Προσοχή, όμως, το voucher ισχύει μόνο για ξενοδοχεία και καταλύματα, δεν ισχύει για εισιτήρια, και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε μία φορά είτε τμηματικά.

Πέρυσι υπήρξε πρόβλεψη για τα ΑΜΕΑ που έπαιρναν 200 ευρω voucher.

Πότε ανοίγει η αίτηση για το Τουρισμός για Όλους 2023

Το πρόγραμμα φθηνών διακοπών Τουρισμός για Όλους 2023 θα άνοιγε για αιτήσεις αμέσως μετά τα οριστικά αποτελέσματα του Κοινωνικού τουρισμού 2023. Υπολογίζαμε περίπου στα τέλη Ιουνίου. Όμως καθώς τα οριστικά αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού βγήκαν στις 29 Ιουνίου, ο Τουρισμός για Όλους 2023 θα πάρει λίγες μέρες παράταση.

Την 1η Ιουλίου δεν άνοιξε η πλατφόρμα, όμως επειδή τα περιθώρια στενεύουν και τα παλιά voucher των 150 ευρώ έληξαν στις 30 Ιουνίου, αναμένουμε να ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Από τις 3 του μήνα και έπειτα.

Στο gov.gr με ΑΦΜ η αίτηση για τον Τουρισμός για Όλους 2023

Όταν ανοίξει η πλατφόρμα, θα έχετε μόλις μερικές ημέρες για να κάνετε αίτηση. Πέρυσι είχε ανοίξει στις 16 Ιουλίου και έκλεισε στις 21 Ιουλίου. Και επειδή οι αιτήσεις θα είναι με ΑΦΜ δώστε προσοχή στις ημερομηνίες γιατί μπορεί να τις χάσετε..

Υπενθυμίζεται πως για το 2022:

 • Όσοι είχαν ΑΦΜ που έληγε σε 1, 2 και 3, μπορούσαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από το Σάββατο 16 Ιουλίου.
 • Όσοι είχαν ΑΦΜ που έληγε σε 4, 5 και 6, μπορούσαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Έτσι λοιπόν μόλις δώσουν το σύνθημα και ανοίξει η πλατφόρμα για αίτησεις θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Τα στοιχεία που θα πρέπει να έχετε είναι λίγα. Βασική προϋπόθεση οι κωδικοί Taxisnet και ένα κινητό.

Παράλληλα θα ανοίξουν οι αιτήσεις και στα ΚΕΠ.

Τουρισμός για Όλους 2023: Αναλυτικές οδηγίες για αίτηση στο gov.gr

 • Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet.
 • Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.
 • Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
 • Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
 • Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξετε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσετε το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.
 • Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.
 • Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
 • Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
 • Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
 • Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

Πότε τα αποτελέσματα του τουρισμού

Μόλις κλείσουν οι αιτήσεις του τουρισμού, θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα γύρω στις 7 με 10 μέρες για να γίνει η κλήρωση και να φύγουν τα sms με τα voucher.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για τα 150 ευρώ

Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που φτάνουν μέχρι τα 31.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά:

 • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
 • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
 • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
 • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Υπογραμμίζεται ότι τα παραπάνω αφορούν τα περσινά δεδομένα, ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής ότι φέτος θα υπάρχουν αλλαγές. Μένει να φανούν οι λεπτομέρειες με τη δημοσίευση του ΦΕΚ που θα γίνει τις επόμενες μέρες.

SOS του Τουρισμός για όλους

Μπορούσε να υποβάλει αίτηση κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά;

Ναι, εφόσον πληρούνταν τα εισοδηματικά κριτήρια και εφόσον κάθε μέλος είχε δικούς του κωδικούς στο Taxisnet και υπέβαλε φορολογική δήλωση.  

Πώς εξαργυρώνεται η ψηφιακή επιταγή; Τί γίνεται εάν κάποιος δικαιούχος δεν διαθέτει «έξυπνο» κινητό για ανέπαφη πληρωμή;

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου.

Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής ακόμη και άνευ χρήσης τεχνολογίας NFC.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών, μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!

Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί;

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ).

Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

Παράδειγμα για το πρόγραμμα

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να επιμερίσει το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο αυτός επιθυμεί.

Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Έτσι, το Πρόγραμμα συμβάλλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες τον χρόνο.