Τελειώνει το επίδομα ρεύματος 2024: Τέλος η αίτηση – Ημερομηνία

0
665
epidoma reumatos 2024 aitisi gov.gr myθερμανση
Πότε τελειώνει η αίτηση για επίδομα ρεύματος 2024

Λίγες ημέρες έχουν ακόμη οι δικαιούχοι του επιδόματος ρεύματος 2024 για να κάνουν αίτηση, καθώς λήγει η προθεσμία και όπως όλα δείχνουν παράταση δεν θα υπάρξει.

Το επίδομα για θέρμανση με ρεύμα δικαιούνται 1,2 εκατ. καταναλωτές, οι οποίοι δεν έχουν πάρει επίδομα θέρμανσης για θέρμανση με κλασσικούς τρόπους, όπως το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο.

Η τελευταία ημέρα για αίτηση στο MyΘέρμανση είναι η 19η Ιανουαρίου. Μετά τελειώνει και δεν θα έχετε άλλη δυνατότητα για αίτηση.

Το ύψος επιδότησης ξεκινάει από 45 ευρώ και φτάνει στα 480 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως τα κριτήρια είναι ίδια ακριβώς με αυτά που ισχύουν για την επιδότηση πετρελαίου, καυσόξυλων και φυσικού αερίου.

Δηλαδή 16.000 ευρώ για τους άγαμους, 24.000 ευρώ για τους έγγαμους, συν 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.16.000 ευρώ για τους άγαμους, 24.000 ευρώ για τους έγγαμους, συν 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Το επίδομα αυτό είναι για το τρίμηνο Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο 2024 και η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στον λογαριασμό ρεύματος.

Κάνε εδώ αίτηση για το επίδομα ρεύματος 2024

Το κάθε νοικοκυριό υποβάλει μόνο μία αίτηση, δεν χρειάζεται να κάνει το κάθε μέλος αλλά μόνο ο ένας, καταχωρώντας τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας.

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ μπαίνετε στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και εκεί θα σας ζητηθούν τα εξής στοιχεία:

  • Η κατοικία σας είναι ενοικιαζόμενη/Εισάγετε έναν ΑΦΜ εκμισθωτή
  • Όνοματεπώνυμο Εκμισθωτή
  • Εισάγετε έναν ΑΦΜ/Όνοματεπώνυμο παραχωρούντος
  • Παρακαλούμε εισάγετε τον αριθμό παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της κύριας κατοικίας σας
  • e-mail επικοινωνίας
  • Τηλέφωνο Οικίας
  • Κινητό τηλέφωνο

Μόλις γίνει ο έλεγχος των στοιχείων η ΑΑΔΕ θα αποστείλει τα στοιχεία στον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για να ενημερώσει τους προμηθευτές ρεύματος ώστε να εφαρμοστή η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Πότε η πρώτη πληρωμή για το επίδομα ρεύματος 2024

Η επιδότηση εμφανίζεται με τη μορφή έκπτωσης απευθείας στο λογαριασμό ρεύματος και αφορά για παράδειγμα τη θέρμανσης μίας πρώτης κατοικίας με Αir-condition, ηλεκτρικές σόμπες, θερμοπομπούς κτλ. Εκτός επιδόματος θα μείνουν όσες παροχές ρεύματος έχουν περιληφθεί σε εγκεκριμένες αιτήσεις που αφορούν πετρέλαιο θέρμανσης ή Φυσικού Αερίου καθώς και όσοι εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Σε περίπτωση που ένας λογαριασμός περιλαμβάνει ένα διάστημα του μήνα, η μηνιαία επιδότηση επιμερίζεται αναλογικά στις ημέρες του μήνα που αφορά, εντός της περιόδου ενίσχυσης.

Ο καταναλωτής που θα έχει ενταχθεί στο επίδομα θέρμανσης με ρεύμα θα έχει την υποχρέωση να υποβάλλει έως 15 Σεπτεμβρίου 2024 τα στοιχεία για το σύνολο των λογαριασμών ρεύματος που θα έχουν εκδοθεί αποκλειστικά για το διάστημα που ισχύει η επιδότηση.

Στην ουσία οι καταναλωτές θα πρέπει να υποβάλλουν σταδιακά τους λογαριασμούς ρεύματος που αφορούν το τρίμηνο της επιδότησης.

Πόσο επίδομα ρεύματος θα λάβετε;

Λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών σε οικισμούς με δριμύ ψύχος (συντελεστής βαθμοημερών άνω του ένα), το υπολογιζόμενο ύψος της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 25% για τους δικαιούχους που διαμένουν σε αυτούς και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 160 ευρώ ανά μήνα και αντιστοίχως τα 480 ευρώ σε τριμηνιαία βάση κατ’ ανώτατο όριο. Με βάση τα παραπάνω, το εύρος της τρίμηνης ενίσχυσης κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ.