Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2023 

0
23345
apotelesmata panellinies 2023 panelliniwn
Πότε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2023

Οι Πανελλήνιες για ΓΕΛ ολοκληρώθηκαν (εκτός από τα ειδικά μαθήματα) και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2023.

Τα φετινά θέματα στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελληνίων 2023 ήταν σχετικά βατά με κάποιες δυσκολίες στη Βιολογία και τη Χημεία. Χθες, βέβαια υπήρξαν και μερικές καταγγελίες για το μάθημα των Οικονομικών.

Τώρα, λοιπόν, χιλιάδες υποψήφιοι αγωνιούν για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2023, ώστε να έχουν μία ιδέα αν η σχολή που θέλουν να περάσουν βρίσκεται ακόμα μέσα στους στόχους τους.

Ας δούμε πότε θα βγουν τόσο τα αποτελέσματα, όσο και οι Βάσεις 2023.

Ημερομηνία για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2023

Με βάση τον προγραμματισμό του υπ. Παιδείας, δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Μιλάμε, πάντα για τα 4 μαθήματα που εξετάστηκαν οι μαθητές, διαφορετικά σε κάθε κατεύθυνση και όχι για τα ειδικά μαθήματα.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί ή την Τετάρτη 28 ή την Πέμπτη 29 Ιουνίου, καθώς μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι βαθμολογίες.

Τρεις τρόποι να δείτε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2023

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους θα δείτε φέτος τα αποτελέσματα, δηλαδή τις βαθμολογίες στα μαθήματα που γράψατε.

  1. Μέσω του results.it.minedu.gov.grΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η πλατφόρμα δεν είναι ενεργοποιημένη προς το παρόν. Για να δείτε τις βαθμολογίες θα πρέπει να συμπληρώστε τον 8-ψήφιο κωδικό υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στο καρτελάκι ταυτότητας υποψηφίου και τα 4 κεφαλαία αρχικά των ονομαστικών στοιχείων σας με τη σειρά:

Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο και πατήστε “Είσοδος”.

2. Με SMS στο κινητό που έχουν δηλώσει οι μαθητές

3. Στα σχολεία, όπου θα αναρτηθούν οι κωδικοί των υποψηφίων και οι βαθμολογίες. Λόγω GDPR δεν φαίνονται τα ονόματα.

Πότε οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα

Τετάρτη 5 ή Πέμπτη 6 Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα. Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα (ΕΔΩ) https://results.it.minedu.gov.gr. Επίσης, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον είχαν ήδη αιτηθεί σχετικά στο gov.gr.

Πότε οι Βάσεις 2023

Στο διάστημα 26-28 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ