Λαχτάρα για την πτήση Αθήνα – Μόναχο: Μύριζε καπνούς, έκανε έκτακτη προσγείωση

0
1196

Στιγμές αγωνίας πέρασαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου, οι επιβάτες της πρωινής πτήσης Αθήνα – Μόναχο, καθώς το αεροπλάνο άρχισε να μυρίζει καπνούς, όταν ήταν εν πτήσει.

Συγκεκριμένα η πτήση της Lufthansaa LH 1757 ξεκίνησε κανονικά την πορεία της από το Ελ. Βενιζέλος στις 6.10 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο. Κι ενώ το αεροπλάνο πετούσε ξαφνικά μέσα στην καμπίνα άρχισε να μυρίζει καμένο, με τους επιβάτες να διαμαρτύρονται.

Άμεσα οι αεροσυνοδοί ενημέρωσαν τον πιλότο, με αποτέλεσμα να λάβει την απόφαση για έκτακτη προσγείωση.

Συγκεκριμένα, η πτήση LH 1757 έκανε αναγκαστική προσγείωση το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, στις 7.45 τοπική ώρα. Εκεί, ειδικά συνεργεία πραγματοποίησαν ενδελεχείς ελέγχους, ώστε να εντοπίσουν την αιτία που προκάλεσε το πρόβλημα.

Οι επιβάτες κατέβηκαν από το αεροπλάνο και κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο, όσο οι μηχανικοί ήλεγχαν το αεροσκάφος.

Τελικά, και μετά από περίπου δύο ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του eidiseistwra.gr, το πρόβλημα εντοπίστηκε στην καφετιέρα του αεροπλάνου, η οποία υπέστη βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα να μυρίσει καμένο στην καμπίνα των επιβατών.

Μετά από μία καθυστέρηση περίπου δύο ωρών, το αεροπλάνο αναχώρησε για τον τελικό του προορισμό που ήταν το Μόναχο, όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 11.00.