Κλειστά σχολεία των Τριών Ιεραρχών 2024; Μπέρδεμα με την αργία

0
1898
triwn ierarxwn 2024 argia sxoleia argia
Τι ισχύει με τα σχολεία των Τριών Ιεραρχών. Είναι αργία;

Τι ισχύει με τα σχολεία των Τριών Ιεραρχών 2024, είναι αργία; Θα λειτουργήσουν ή όχι;

Την επόμενη σχολική αργία περιμένουν πως και πως οι μαθητές μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με την ημέρα των Τριών Ιεαρχών, στις 30 Ιανουαρίου, να ήταν μέχρι πρότινος ημέρα ξεκούρασης για τα σχολεία.

Όμως, από το 2020 η αργία και οι εορτασμοί έχουν σχεδόν καταργηθεί, ή τελούνται για περιορισμένες ώρες.

Με την απόφαση της τότε υπ. Παιδείας Νίκης Κεραμέως η αργία των Τριών Ιεραρχών έπαψε και τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά εκείνη την ημέρα.

Τι θα γίνει με τα σχολεία των Τριών Ιεραρχών 2024;

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ανήμερα της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία θα είναι ανοιχτά και θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα μπορούν να έχουν διάρκεια έως και δύο διδακτικές ώρες.

Δηλαδή, οι μαθητές θα κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους για περίπου 4 με 5 ώρες και έπειτα για 2 περίπου ώρες θα κάνουν εορταστικές εκδηλώσεις, ανάλογα με αυτές που έχουν αποφασίσει οι καθηγητές του εκάστατου σχολείου.

Για ποιους μαθητές είναι αργία των Τριών Ιεραρχών 2024;

Και αν τα σχολεία παραμείνουν ανοιχτά ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, κλειστά θα είναι για τους μαθητές των φροντιστηρίων και των ξένων γλωσσών.

Πότε είναι οι Απόκριες για το 2024 και η Καθαρά Δευτέρα

Γιατ το 2024 η Αποκριά ή το Τριώδιο ξεκινά την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024.

Η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς είναι στις 17 Μαρτίου 2024, όπου διεξάγονται και τα περισσότερα καρναβάλια της χώρας, ενώ η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 18 Μαρτίου 2024.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι και το πρώτο τριήμερο για φέτος!

Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη 2024

Το 2023 γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη νωρίς, στις 16 Φεβρουαρίου, για το 2024 η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται στις 7 Μαρτίου.

Θα περάσει δηλαδή ο τελευταίος μήνας του Φλεβάρη χωρίς κάποιο event.

To Πάσχα φέτος πέφτει την Κυριακή 5 Μαΐου. Έτσι, η Τσικνοπέμπτη η οποία γιορτάζεται σταθερά 59 ημέρες πριν από το Πάσχα, ορίστηκε για τις 7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις επιταγές της ορθόδοξης εκκλησίας, οι μέρες νηστείας είναι η Τετάρτη κι η Παρασκευή, οπότε σαν μέρα για το κρεατοφαγικό τσίκνισμα καθιερώθηκε η ενδιάμεση, δηλαδή η Πέμπτη.