Κλειστά σχολεία στην Αττική: Τι θα γίνει 30/31 Ιανουαρίου

0
278
kleista sxoleia xionia athina attiki
Τι ισχύει με κλειστά σχολεία στην Αττική

Τα χιόνια που θα πέσουν από την Κυριαακή 28 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 31 του μήνα ίσως φέρουν κλειστά σχολεία στην Αττική.

Και η Δευτέρα ξημερώσει με όχι και τόσο πολλά φαινόμενα, ωστόσο, από το βράδυ και έως την Τετάρτη θα χιονίσει καλά στα βόρεια προάστια της Αττικής, με χιονοστρώσεις ακόμα και στην Κηφισιά.

Παράλληλα, το κρύο αναμένεται τσουχτερό, με πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και 10 βαθμούς, με τον υδράργυρο να μην ανεβαίνει πάνω από τους 10 βαθμούς στην Αθήνα.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται ήδη επί ποδός, καθώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για προβλήματα στην Αθηνών – Λαμίας.

Έτσι οι Δήμοι που βρίσκονται στα βόρεια της Αττικής, δηλαδή Κηφισιά, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Άγιος Στέφανος και οι τριγύρω περιοχές ετοιμάζονται για να δεχτούν το καλό χτύπημα του χιονιά.

Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Αττική τις επόμενες ώρες: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά

Προς το παρόν κανείς Δήμος της Αθήνας δεν κάνει λόγο για κλειστά σχολεία, ωστόσο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τα δεδομένα θα αλλάξουν.

Μπορεί Τρίτη και Τετάρτη να δούμε να είναι κλειστά σχολεία στα πολύ βόρεια προάστια, ή καθυστερήσεις στο άνοιγμά τους, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις.

Σε ποιες περιοχές θα το στρώσει στην Αττική

Συμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, πιθανή χιονόστρωση (από πολύ ελαφρά έως αρκετά αξιόλογη) στην Αττική θα έχουν οι παρακάτω περιοχές : Διόνυσος, Εκάλη, Ροδόπολη, Δροσιά, Πεντέλη, Ντράφι, Θρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Άνοιξη, Άγιος Στέφανος, Φυλή, Βίλια, πιθανώς και Κηφισιά αλλά και άλλες τριγύρω περιοχές με περίπου αυτά τα υψόμετρα.

Τι θα γίνει με τα σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα

Κλειστά μπορεί να είναι τα σχολεία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Βοιωτία, μιας και τα χιόνια που θα πέσουν εκεί θα είναι πολλά.

Οι θερμοκρασίες στην Αττική με τον χιονιά

Θερμοκρασίες Αθήνας :

Κυριακή : 4…11 °C

Δευτέρα : 4…9 °C

Τρίτη : 3…8 °C

Τετάρτη : 2…10°C

Ασφαλώς, στα βόρεια προάστια της Αττικής, οι θερμοκρασίες θα είναι κατά 3-4°C χαμηλότερες σε σχέση με τις προαναφερθείσες που αφορούν στο κέντρο της πόλης.

Κλειστά σχολεία των Τριών Ιεραρχών 2024; Μπέρδεμα με την αργία

Τι ισχύει με τα σχολεία των Τριών Ιεραρχών 2024, είναι αργία; Θα λειτουργήσουν ή όχι;

Την επόμενη σχολική αργία περιμένουν πως και πως οι μαθητές μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με την ημέρα των Τριών Ιεαρχών, στις 30 Ιανουαρίου, να ήταν μέχρι πρότινος ημέρα ξεκούρασης για τα σχολεία.

Όμως, από το 2020 η αργία και οι εορτασμοί έχουν σχεδόν καταργηθεί, ή τελούνται για περιορισμένες ώρες.

Με την απόφαση της τότε υπ. Παιδείας Νίκης Κεραμέως η αργία των Τριών Ιεραρχών έπαψε και τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά εκείνη την ημέρα.

Τι θα γίνει με τα σχολεία των Τριών Ιεραρχών 2024;

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ανήμερα της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία θα είναι ανοιχτά και θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα μπορούν να έχουν διάρκεια έως και δύο διδακτικές ώρες.

Δηλαδή, οι μαθητές θα κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους για περίπου 4 με 5 ώρες και έπειτα για 2 περίπου ώρες θα κάνουν εορταστικές εκδηλώσεις, ανάλογα με αυτές που έχουν αποφασίσει οι καθηγητές του εκάστατου σχολείου.

Για ποιους μαθητές είναι αργία των Τριών Ιεραρχών 2024;

Και αν τα σχολεία παραμείνουν ανοιχτά ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, κλειστά θα είναι για τους μαθητές των φροντιστηρίων και των ξένων γλωσσών.

Πότε είναι οι Απόκριες για το 2024 και η Καθαρά Δευτέρα

Γιατ το 2024 η Αποκριά ή το Τριώδιο ξεκινά την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024.

Η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς είναι στις 17 Μαρτίου 2024, όπου διεξάγονται και τα περισσότερα καρναβάλια της χώρας, ενώ η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 18 Μαρτίου 2024.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι και το πρώτο τριήμερο για φέτος!