Ήρθε ο Τουρισμός για Όλους 2024 για αίτηση στο gov.gr

0
365
tourismos gia olous 2024 aitisi αιτηση τουρισμος για ολους
Αίτηση για το Τουρισμός για Όλους 2024 στο gov.gr

Επιτέλους έχουμε νέα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024, που θα ανοίξει στο vouchers.gov.gr για αίτηση! Τόσο καιρό ήμασταν στο σκοτάδι σχετικά με το πότε θα ανοίξει το πρόγραμμα για φθηνότερες διαδικασίες, όμως πλέον έχουμε την ημερομηνία… στο περίπου τουλάχιστον.

Τελικό: Ημερομηνία που ανοίγει ο Τουρισμός για Όλους 2024 στο gov.gr

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογίαννη σε συνέντευξή της είπε πως υπήρξε καθυστέρηση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024», για τεχνικούς λόγους, όμως το πρόβλημα ξεπεράστηκε και πλέον είμαστε στην τελική ευθεία.

Η νέα ημερομηνία πια για το άνοιγμα της πλατφόρμας και αίτηση είναι στα μέσα Μαρτίου και φαίνεται πως θα είναι η τελική, μετά την τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

Υπενθυμίζεται πως μόλις ανοίξει ο Τουρισμός για Όλους, θα υπάρνξει ένα διάστημα για να κάνετε αίτηση και στη συνέχεια θα κλείσει και θα ακολουθήσει κλήρωση.

Τουρισμός για Όλους 2024: Πού θα το χρησιμοποιήσετε

Εάν είστε από τους τυχερούς και κληρωθείτε, ανάλογο με το ποσό που δικαιούστε, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το voucher για τη διαμονή σας στον προορισμό που θα επιλέξετε.

Εξαργυρώνεται σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες κ.ά.

Μπορείτε να το εξαργυρώσετε σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Ταυτόχρονα τα καταλύματα παίρνουν αμέσως τα λεφτά τους.

Αναλυτικά τα κριτήρια για τον Τουρισμό για Όλους – Περισσότεροι δικαιούχοι

Αυτά είναι τα νέα κριτήρια για το πρόγραμμα διακοπών:

  ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ  ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ)ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ(ΕΓΓΑΜΟΙ  ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ€ 19.000€ 31.000
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ€ 20.500€ 32.500
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ€ 22.000€ 34.000
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ€ 24.000€ 36.000
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ€ 29.000€ 41.000

ΠΡΟΣΟΧΉ! Δεν μπορούν να λάβουν μέρος επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» της Δ.Υ.Π.Α. – ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής – καθώς και οι κληρωθέντες του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής.

Οι κληρωθέντες του Προγράμματος Τουρισμός για όλους 2020, που παρατάθηκε μέχρι το τέλος του 2021, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».

Βήμα – βήμα η αίτηση για τον Τουρισμό για Όλους 2024

Θα χρειαστείτε τα στοιχεία του taxisnet και το ΑΦΜ σας για να κάνετε την αίτηση.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αίτηση. Οι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία κάνουν μέσω του gov.gr. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους.

Πέρυσι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr άνοιξε σταδιακά με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ, ενώ ακολούθησαν μερικές ημέρες, όπου μπορούσαν να κάνουν όλοι αίτηση.

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος, μόνο που μένουν να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες.

Για αίτηση ΠΑΤΗΣΤΕ εδω

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον.

Όταν ανοίξει πρέπει να κάνετε τα εξής:

Αρχικά θα σας ζητήσοουν τους κωδικούς Taxisnet για την είσοδό σας.

  • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Αν πάτε στα ΚΕΠ θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής στοιχεία:

 τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Τουρισμός για όλους 2024: Τρία τα ποσά φέτος

Μία από τις μεγάλες αλλαγές για το 2024 είναι τα ποσά του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024, τα οποία πλέον είναι πιο αυξημένα.

Για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων το ποσό ανέρχεται σε 200 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν παλαιότερα.

Για συνταξιούχους όλων των ταμείων, έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμους και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα το ποσό ανέρχεται σε 300 ευρώ.

Και για τα ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ το ποσό ανέρχεται σε 400 ευρώ από τα 200 ευρώ που ήταν πέρυσι.