Εύκολη συνταγή για λαζαράκια σε λίγα λεπτά

0
1058
lazarakia sintagi
Η πιο εύκολη συνταγή για λαζαράκια

Παραδοσιακά το Σάββατο του Λαζάρου, όλα τα νοικοκυριά κάνουν τα λαζαράκια, ένα πατροπαράδοτο έθιμο, με τις κουζίνες να μυρίζουν από τους γεμάτους φούρνους. Εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Αν δεν έχετε ιδέα για ποιο πράγμα μιλάμε, τότε σίγουρα θα σας κινήσει το ενδιαφέρον αν σας πούμε ότι τα λαζαράκια είναι κάτι σαν… ψωμομπισκοτάκι πεντανόστιμο και με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.

Παρακάτω θα δείτε στη συνταγή του Χρήστου Βέργαδου:

Υλικά για τη ζύμη

200 γρ. Νέα Φυτίνη

250 ml νερό

150 γρ ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

700 γρ. αλεύρι

50 γρ ταχίνι

1 κ. γλυκού κανέλα

1/2 κ.γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

100 γρ καρύδια

100 γρ. σταφίδες ξανθές

20 γρ σουσάμι

1 κ. σούπα μέλι

Εκτέλεση

Βάζω το νερό της συνταγής, ξηρή μαγιά, ζάχαρη και τα ανακατεύω. Τα αφήνουμε για ένα δεκάλεπτο για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια βάζετε τη Νέα Φυτίνη και ανακατεύω.

Στη συνέχεια ρίχνω όλα τα υλικά της συνταγής μέσα.
Και ανακατεύετε. Είτε στο χέρι είτε στο μίξρ.

Αφού γίνει το ζυμάρι, κόβετε μία μικρή μπαλίτσα και την πλάθετε ώστε να γίνει στρογγυλή. Στη μέση της μπαλίτσας βάζετε τη γέμιση. Στη συνέχεια την κλείνετε και την κάνετε ορθογώνια.

Πιέζετε τα δύο μάτια με δύο γαρυφαλάκια και στη συνέχεια, παίρνετε μία λωρίδα από τη ζύμη σας και την κάνετε σαν κορδόνι, το οποίο πλέκετε πανω στο ορθογώνιο λαζαράκι σας!

Το ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.