Το επίδομα για φθηνές διακοπές στο gov.gr έως τον Ιούνιο 2023

0
1424
epidoma gov gr diakopes
Πότε λήγει το επίδομα για φθηνές διακοπές στο gov.gr

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2023» που προσφέρει επίδομα για φθηνές διακοπές σε όσους είχαν κάνει αίτηση στο gov.gr λήγει σε λίγους μήνες.

Τα vouchers του gov.gr που έχετε στο κινητό σας, αν είστε δικαιούχος του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2023», έχουν ημερομηνία λήξης, γι’ αυτό αν δεν έχετε εξαργυρώσει όλο το ποσό, καλό είναι να τρέξετε.

Να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα έδινε επιδότηση 150 ευρώ για τους δικαιούχους και 200 ευρώ για ΑΜΕΑ.

Πότε λήγει το «επίδομα διακοπών»

Το σύνολο των δικαιούχων μπορεί να εξαργυρώσει την ψηφιακή κάρτα του προγράμματος μέχρι την 30η Ιουνίου του 2023. Έπειτα χάνει το επίδομα.

Πού θα εξαργυρώσετε το επίδομα

Το voucher που πήρατε, κάνοντας αίτηση στο gov.gr, μπορείτε να το εξαργυρώσετε σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα της αρεσκείας σας.

Τα 150 ευρώ του επιδόματος ή τα 200 ευρώ του επιδόματος, μπορείτε είτε να τα χρησιμοποιήσετε σε ένα κατάλυμα είτε να το «σπάσει» σε διάφορα καταλύματα.

Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής ακόμη και άνευ χρήσης τεχνολογίας NFC.

Δεν χρησιμοποιείτε για ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή σε καταστήματα τροφίμων.

Πόσες μέρες μπορώ να κάνω διακοπές με το voucher

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός ως προς τις ημέρες που θα κάνετε διακοπές, κάνοντας χρήση του voucher.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημά σας μέσω email [email protected]

Πότε ανοίγει το «Τουρισμός για όλους 2024»

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πρόγραμμα και τα vouchers της επόμενης χρονιάς. Πέρυσι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα άνοιξαν προς τα τέλη του Ιουλίου.