Εκπτώσεις για το καλοκαίρι 2024: Πότε είναι στα Zara

0
247
ekptwseis 2024
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις 2024

Από Άνοιξη οι καταναλωτές περιμένουν τις θερινές εκπτώσεις 2024, ώστε να κάνουν σημαντικές αγορές είτε από τα Zara και άλλες παρόμοιες αλυσίδες είτε από μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρωνικών ειδών κτλ.

Ωστόσο όπως το μαρτυρά και το όνομά τους, θα έρθουν το καλοκαίρι 2024. Όμως ο προγραμματισμός δεν είναι ποτέ κακός!

Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις για το καλοκαίρι 2024

Υπενθυμίζεται πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί οπότε έχουμε μόνο θερινές και χειμερινές εκπτώσεις. Ωστόσο, τα καταστήματα προχωρούν σε 10ήμερα προσφορών, οπότε πρέπει να έχετε τον νοου σας.

Πάμε να δούμε πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκινούν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, δηλαδή, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024.

Και τελειώνουν μέχρι να φύγει ο Αύγουστος, δηλαδή, στις 31 Αυγούστου του 2024.

Περίοδος εκπτώσεων καλοκαιριού: 8 Ιουλίου – 31 Αυγούστου

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά για τις θερινές εκπτώσεις 2024

Την αμέσως επόμενη Κυριακή από την έναρξη των εκπτώσεων, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά.

Οπότε, για το 2024 η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά μέσα στο καλοκαίρι είναι η Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.

Πιο νωρίς οι εκπτώσεις στα ZARA αρκεί να… προσέχετε

Οι εκπτώσεις στα Zara γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αν όχι κάθε μήνα, ωστόσο, η αλυσίδα φροντίζει να έχει πάντα σε προσφορά προϊόντα της. Θα τα βρείτε στον τομέα Εκπτώσεις στην εφαρμογή, αλλά και στα καταστήματα.

Το σίγουρο είναι πως οι εκπτώσεις στα Zara κατά την περίοδο του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα, μπορεί και μόλις μπει ο Ιούλιος, ως 10ήμερο εκπτώσεων. Ωστόσο, όσο περνούν οι ημέρες οι τιμές των προϊόντων θα μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Οπότε, μένει να διαλέξετε αν θέλετε να πάρετε κάτι γρήγορα ή πιο μετά, με τον κίνδυνο να το χάσετε, αλλά πιο φθηνά.

Αλλάζει το ωράριο των καταστημάτων την περίοδο των εκπτώσεων;

Δεν υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων.

Μόνο την Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά αναμένεται να λειτουργήσουν 11 – 19.00 τα μικρά καταστήματα και τα εμπορικά έως τις 8 το βράδυ.

Εν αναμονή των επίσημων αποφάσεων των εμπορικών συλλόγων.

Προσοχή στις εκπτώσεις 2024

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Τέλος στις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024, οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.