Έχει ή όχι το Μετρό αύριο απεργία; Τι ισχύει

0
1016
apergia metro 24wri apergia aurio
Τι ισχύει με το Μετρό. Πότε θα έχει απεργία.

Αλαλούμ με το Μετρό και την 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι του Μετρό και του Ηλεκτρικού εξέδωσαν ανακοίνωση πως προχωράνε σε 24ωρη απεργία, με τη ΣΤΑΣΥ να αναφέρει πως είναι παράνομη και πως τα Μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργούν κανονικά την Πέμπτη.

Ωστόσο, μιλώντας στο iEidiseis ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό (ΣΕΛΜΑ), Σπύρος Ρεβύθης, εξήγησε ότι το σωματείο τους συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στο δικαστήριο – χωρίς εμείς να κηρύξουμε απεργία – και έλαβε μια ψεύτικη δικαστική απόφαση, σημείωσε ο ίδιος. Πρόσθεσε δε, ότι οι εργαζόμενοι κατέθεσαν μήνυση κατά της ΣΤΑΣΥ και κατά παντός υπευθύνου για εξαπάτηση δικαστηρίου.
Νωρίτερα οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι έλαβαν αγωγή για «κήρυξη παράνομης απεργίας».

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι:

«Στο δικόγραφο της αγωγής καταχωρήθηκε το εξής ψεύδος: Την Τετάρτη 20/9/2023 εστάλη στα υπηρεσιακά email όλων των εργαζομένων της εταιρείας μας (ΣΤΑΣΥ) δελτίο Τύπου – ανακοίνωση των εναγομένων σωματείων. Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η εταιρεία μας ΣΤΑΣΥ, έλαβε γνώση για την απόφαση των εναγομένων σωματείων, να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κατά την Πέμπτη 21/9/2023» σημειώνουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν:

«Το ψευδέστατο έγκειται στο γεγονός ότι, δήθεν το σωματείο μας, απέστειλε στη ΣΤΑΣΥ σχετικό δελτίο Τύπου. Σας βεβαιώνουμε ότι τέτοιο δελτίου Τύπου δεν έχει αποσταλεί από το σωματείο μας. Αυτά είναι τα νέα ήθη που άρχισε να εξωτερικεύει η εργοδότρια εταιρεία ΣΤΑΣΥ. Την καταγγέλλουμε δημοσίως με οργή».

Απεργία στα Λεωφορεία – Τι ώρες λειτουργούν

Όπως ανακοινώθηκε ήδη από χθες, τα λεωφορεία θα έχουν στάσεις εργασίας τις εξής ώρες:

  • Από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα

Δηλαδή, τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.

Απεργία στα Τρόλεϊ – Τι ισχύει

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 για το εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Απεργία Τραμ – Οι ώρες της απεργίας

Με στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχει στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Σωματείο «ως μέλη του Ε.Κ.Α και μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας, με στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας, στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου».

Τι ισχύει για τις πτήσεις στα αεροδρόμια

Ανατροπή υπήρξε για τις πτήσεις, καθώς όπως ανακοινώθηκε τελικά θα γίνουν κανονικά.

Κανονικά και τα ταξί

Κανονικά φαίνεται πως θα κυκλοφορούν την Πέμπτη 21/9 τα ΤΑΞΙ ημέρα κατά την οποία τα ΜΜΜ θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Το ΣΑΤΑ στο Facebook εξέφρασε τη στήριξη στις κινητοποιήσεις αναφέροντας: «Το ΣΑΤΑ στηρίζει την αυριανή απεργία των εργαζομένων

Την αντίθεσή του στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο δηλώνει το ΣΑΤΑ και στηρίζει την αυριανή απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται μεταξύ άλλων: εξαήμερη εργασία, απασχόληση σε πολλούς εργοδότες, μέχρι και 13 συνεχόμενες ώρες εργασίας, επιβολή προστίμου μέχρι και 5.000 ευρώ στους απεργούς που παρεμποδίζουν από την εργασία τους, άλλους εργαζόμενους.

Η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε στις 10.30 π.μ στο Σύνταγμα και η προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 09.45 π.μ.».