Απεργία Μετρό 28 Μαρτίου – Ποιες ώρες

0
1273
apergia metro 24wri apergia aurio
Τι ισχύει με το Μετρό. Πότε θα έχει απεργία.

Απεργία στο Μετρό θα είχαμε την Τρίτη 28 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, όμως έγινε ανατροπή. Υπενθυμίζεται πως απεργία στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μεταφοράς είχαν ανακοινώσει και στις 16 Μαρτίου.

Ανεστάλη η απεργία στο Μετρό αύριο

Η απεργία στο Μετρό θα ήταν 24ωρη την Τρίτη 28 Μαρτίου, ωστόσο τελικά ανεστάλη και θα κυκλοφορεί κανονικά. Τα αιτήματα των εργαζομένων ήταν και πάλι σχετικά με την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Τι ισχύει για Ηλεκτρικό και ΤΡΑΜ;

Όπως και το Μετρό, έτσι δεν θα λειτουργούσε ούτε ο Ηλεκτρικός, δηλαδή η γραμμή 1 του Μετρό, αλλά ούτε και το Τραμ.Ωστόσο, ήρθε η ανατροπή και πλέον θα εκτελούν κανονικά τα δρομολόγια.

Απεργία και τα λεωφορεία και τρόλεϊ;

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κάνουν απεργία, οπότε αυτά τα Μέσα Μεταφοράς θα λειτουργούν κανονικά στις 28 Μαρτίου.

Ποια τα αιτήματα για την απεργία στο Μετρό

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ λέει:

Τα θέματα αφορούν στην Έλλειψη 847 εργαζομένων: Οδηγών, τεχνικών, σταθμαρχών και εξειδικευμένου σιδηροδρομικού προσωπικού. Επίσης, στην έλλειψη νέων συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και υλικών των σιδηροδρομικών υποδομών του δικτύου. Επιπλέον, στη μη τήρηση των συμφωνηθέντων. Όπως και στην κατοχύρωση και κρατική αναγνώριση σιδηροδρομικών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων για όλο το προσωπικό που ασχολείται με τον σιδηρόδρομο

Τέλος στην, επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο όλων των γραμμών της ΣΤΑΣΥ

Για όλα τα παραπάνω θα κάνουμε απεργία την Τρίτη (28/03), 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Όμως με νεότερη ανακοίνωση, η απεργία ανεστάλη.