Ανακοινώθηκε απεργία στα ΜΜΜ 17/4 – Τα νέα για Μετρό, λεωφορεία

0
442
leoforeia apergia 24wri metro mmm
Πώς θα λειτουργούν τα ΜΜΜ στην 24ωρη απεργία

Το πρώτο Μέσο Μεταφοράς ανακοίνωσε 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου, την ημέρα των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, την Τετάρτη 17/4 πολλές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Ποιο Μέσο ανακοίνωσε 24ωρη απεργία για 17/04

Προς το παρόν μόνο η ΠΝΟ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ. Αυτό σημαίνει πως τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες.

Τι θα γίνει την ημέρα της απεργία με Μετρό, λεωφορεία

Παραδοσιακά στις μεγάλες απεργίας αλλάζει και η λειτουργία των ΜΜΜ. Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός, τα λεωφορεία και ο προαστιακός είτε ανακοινώνουν 24ωρη απεργία είτε κάποιες στάσεις απεργίας.

Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ 17/04

Η ΓΣΕΕ κήρυξε 24ωρη απεργία στις 17/04 με το επίκεντρο των διεκδικήσεων να είναι οι αυξήσεις των μισθών, η λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η πάταξη της αισχροκέρδειας, καθώς και η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ανακοίνωσε η ΕΙΝΑΠ που συνδικαλιστικά καλύπτει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στη Γενική Συνέλευση, που έλαβε χώρα στις 30/3 στην Αθήνα, ύστερα από σχετική εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισαν έως και τις 26 Απριλίου, να πραγματοποιούνται τρίωρες στάσεις εργασίας, είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη βάρδια των εκπαιδευτικών, ως αντίδραση στην παρουσία αξιολογητή. Επιπλέον, προαναγγέλουν την κατάθεση νέου εξώδικου για κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την 24ωρη απεργία

«Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η  ΓΣΕΕ έχει λάβει απόφαση και διοργανώνει με δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Κλιμάκια της Συνομοσπονδίας έχουν μέχρι στιγμής επισκεφτεί περίπου 30 πόλεις της Ελλάδας, επικοινωνώντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία του Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη».