Τιτανικός: Αποκάλυψη – Πότε πέθαναν οι 5 του υποβρυχίου

0
7157
titanikos nauagio upobrixio
Πώς πέθαναν οι 5 επιβαίνοντες στο υποβρύχιο που ερευνούσε τον Τιτανικό

Δυστυχώς, τα νέα για το αγνοούμενο υποβρύχιο στο ναυάγιο του Τιτανικού είναι άσχημα. Παρά τις προσπάθειες των ομάδων διάσωσης που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή των ερευνών και παρά την τεχνογνωσία που χρησιμοποιήθηκε για να εντοπιστεί το βαθυσκάφος, τα στοιχεία δείχνουν πως οι 5 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, τα διεθνή Δίκτυα μετέδωσαν την είδηση πως η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν συντρίμμια στο ναυάγιο του Τιτανικού, όπου χάθηκε το βαθυσκάφος.

Λίγο αργότερα η εταιρεία Pelagic Research Services επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από το δικό της υποβρύχιο ρομποτικό σκάφος.

Μιλώντας για συντρίμμια, οι εμπειρογνώμονες ανέφεραν σε Skynews και BBC πως η λέξη «συντρίμμια» δηλώνει πως κανείς δεν επιβίωσε.

Μετά τις πρώτες πληροφορίες για τα ευρήματα στον βυθό, το Sky News μετέδωσε πως πρόκειται για ένα πλαίσιο προσγείωσης και ένα πίσω κάλυμμα από το υποβρύχιο. Αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται όμως.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της Ακτοφυλακής η εταιρείας, OceanGate δημοσίευσε ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει πως «πιστεύει» ότι οι επιβάτες του υποβρύχιου σκάφους έχουν «δυστυχώς χαθεί».

«Πιστεύουμε τώρα ότι ο διευθύνων σύμβουλός μας Stockton Rush, ο Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, έχουν δυστυχώς χαθεί», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Πώς πέθαναν οι «5» του υποβρυχίου

Ο Guillermo Söhnlein, ιδρυτής της εταιρείας OceanGate, στο οποίο ανήκε το βαθυσκάφος, ανέφερε στο bbc, πως «ανεξάρτητα από το σκάφος, αν συμβεί κάποια βλάβη σε τέτοια βάθη, η πίεση είναι τέτοια, που θα συμβεί αμέσως έκρηξη. Αν κάτι τέτοιο συνέβη στο βαθυσκάφος Τιτάνας, τότε αυτό πρέπει να έγινε 4 μέρες πριν». Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί τότε οι 5 πέθαναν αμέσως, δεν παρέμειναν ούτε δευτερόλεπτο εγκλωβισμένοι.

«Η μόνη σωτήρια χάρη είναι ότι ο θάνατος θα ήταν άμεσος, κυριολεκτικά σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και οι άνδρες δεν θα είχαν ιδέα τι συνέβαινε», δήλωσε στο Skynews, ο David Mearns, ένας εμπειρογνώμονας διάσωσης που γνώριζε δύο από τους πέντε επιβαίνοντες.