Τουρισμός για Όλους 2024 τον Μάρτιο: Αίτηση στο gov.gr

0
3713
tourismos gia olous 2024 aitisi αιτηση τουρισμος για ολους
Αίτηση για το Τουρισμός για Όλους 2024 στο gov.gr

Έφτασε ο μήνας για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024. Όπως όλα δείχνουν και όπως έχουν πει επίσημα χείλη τον Μάρτιο ανοίγει η πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι, ώστε να λάβουν voucher έως 400 ευρώ.

Αν και για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να πληροίτε κάποια οικονομικά και εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο, για να λάβετε τελικά το voucher θα πρέπει απλά να κληρωθείτε.

Μέχρι να έρθει όμως η ώρα της κληρωσης, θα πρέπει πρώτα να ανάψει το «πράσινο» φως για να ανοίξει το vouchers.gov.gr και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Πέρυσι πάντως δεν δόθηκε το συγκεκριμένο επίδομα, έτσι φέτος αυξήθηκαν τα ποσά για τους δικαιούχους και κυμαίνονται από 200 ευρώ έως 400 ευρώ για ΑΜΕΑ δικαιούχους.

Το σίγουρο είναι πάντως πως τα voucher θα λήξουν στις 31/12/2024 και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία που θα νοικιάσετε στις διακοπές.

Πότε ανοίγει ο Τουρισμός για Όλους 2024

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε μέσα Μαρτίου, όμως ακόμα δεν έχει δοθεί η επίσημη ημερομηνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Πόσα λεφτά το voucher για το Τουρισμός για όλους 2024

Για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων το ποσό ανέρχεται σε 200 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν παλαιότερα.

Για συνταξιούχους όλων των ταμείων, έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμους και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα το ποσό ανέρχεται σε 300 ευρώ.

Και για τα ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ το ποσό ανέρχεται σε 400 ευρώ από τα 200 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Οδηγίες για αίτηση για τον Τουρισμός για Όλους 2024 στο gov.gr

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αίτηση. Οι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία κάνουν μέσω του gov.gr. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους.

Πέρυσι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr άνοιξε σταδιακά με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ, ενώ ακολούθησαν μερικές ημέρες, όπου μπορούσαν να κάνουν όλοι αίτηση.

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος, μόνο που μένουν να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες.

Για αίτηση ΠΑΤΗΣΤΕ εδω

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον.

Όταν ανοίξει πρέπει να κάνετε τα εξής:

Αρχικά θα σας ζητήσοουν τους κωδικούς Taxisnet για την είσοδό σας.

  • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Αν πάτε στα ΚΕΠ θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής στοιχεία:

 τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.