Τουρισμός για Όλους 2023 – 2024 για Χριστούγεννα; Νέα δεδομένα

0
882
tourismos gia olous 2023 aitisi gov

Νοέμβριος πια και το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα για φθηνότερες διακοπές «Τουρισμός για Όλους 2023» έχει βαλτώσει. Το υπ. Τουρισμού κρατά στάση αναμονής, δίνοντας πληροφορίες με το σταγονόμετρο.

Οι αισιόδοξοι, λόγω και των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης), ελπίζουν ότι το gov.gr θα ανοίξει για αίτηση για το πρόγραμμα, ώστε οι δικαιούχοι να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το voucher των 150 ευρώ για να πάνε σε κάποιο χειμερινό προορισμό τα Χριστούγεννα.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά, αφού οι ασάφιες από την κυβερνητική πλευρά συνεχίζονται και οι δηλώσεις των κυβερνητικών προσώπων περιορίζονται σε γενικούρες περί περισσότερων δικαιούχων και διεύρυνση των κριτηρίων.

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσετε είναι πως μάλλον τα… λεφτά τελείωσαν και το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους πάει για την επόμενη χρονιά.

Τι είναι ο Τουρισμός για Όλους 2023;

Για όσους δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα, πρόκειται για μία παρόμοια δράση σαν τον Κοινωνικό Τουρισμό, που δίνει την ευκαιρία σε πολίτες να κάνουν αίτηση στο gov.gr και έπειτα από κλήρωση και αφού πληρούν τα οικονομικά, κοινωνικά κριτήρια να πάρουν ένα voucher 150 ευρώ για να το χρησιμοποιήσουν σε καταλύματα.

Για τους δικαιούχους ΑΜΕΑ η επιταγή είναι της τάξεως των 200 ευρώ.

Οδηγίες για αίτηση για τον Τουρισμός για Όλους 2023 στο gov.gr

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αίτηση. Οι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία κάνουν μέσω του gov.gr. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους.

Πέρυσι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr άνοιξε σταδιακά με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ, ενώ ακολούθησαν μερικές ημέρες, όπου μπορούσαν να κάνουν όλοι αίτηση.

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος, μόνο που μένουν να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες.

Για αίτηση ΠΑΤΗΣΤΕ εδω

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον.

Όταν ανοίξει πρέπει να κάνετε τα εξής:

Αρχικά θα σας ζητήσοουν τους κωδικούς Taxisnet για την είσοδό σας.

 • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
 • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
 • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Αν πάτε στα ΚΕΠ θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής στοιχεία:

 τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε είναι η κλήρωση

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Τουρισμός για όλους 2023: Τα κριτήρια

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

 • Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
 • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι+σύμφωνο συμβίωσης)

 • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
 • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.