Πράσινο τιμολόγιο: Τιμές για ΔΕΗ, Protergia, Ήρων, Elpedison, Volton, Ζενίθ

0
692
timologio reumatos prasino times deh rae ianouarios
Οι τιμές στα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιανουάριο 2024

Αναλυτικά οι τιμές ρεύματος για το πράσινο τιμολόγιο σε ΔΕΗ, Protergia, Ήρων, Elpedison, Volton, Φυσικό Αέριο, Ζενίθ, Voltera, NRG.

Διαβάστε επίσης: ΡΑΕ: ΕΔΩ οι τιμές ρεύματος Ιανουαρίου 2024 – ΔΕΗ, Protergia, Ήρων

Άλλαξαν τα δεδομένα στις τιμές ρεύματος από 1η Ιανουαρίου και πλέον η επιδότηση έχει διακοπεί, ενώ στις ζωές μας έχουν μπει τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος. Μπλε, κίτρινο, πράσινο και πορτοκαλί, με τους περισσότερους να καταλήγουν στο πράσινο τιμολόγιο. Άλλωστε, όσοι δεν μπήκαν στη διαδικασία να επιλέξουν το χρώμα που θεωρούν ότι τους συμφέρει, εντάχθηκαν αυτόματα στο πράσινο.

Ωστόσο, όσοι διαπιστώνουν ότι δεν τους συμφέρει είτε ο πάροχος τους είτε το χρώμα του τιμολογίου ρεύματος το οποίο επέλεξαν μπορούν κάθε μήνα να κάνουν την αλλαγή που τους ταιριάζει. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν ισχύει το ίδιο για το μπλε τιμολόγιο ρεύματος, καθώς υπάρχει ρήτρα για το σπάσιμο του συμβολαίου, ανάλογα με τη διάρκεια που έχει το συμβόλαιό σας.

Οι τιμές για το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος ανά πάροχο για τον Ιανουάριο

ΔΕΗ: Γα τον μήνα Ιανουάριο, η ΔΕΗ ανακοίνωσε τελική χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες στα 0,13635 ευρώ/kWh και για τις 500 και πάνω στα 0,14595 ευρώ/kWh. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και η έκπτωση 20%, ενώ η τελική τιμή προμήθειας στη νυχτερινή χρέωση διαμορφώνεται στα 0,11155 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Protergia:Η τελική τιμή για το πράσινο τιμολόγιο – κατά τον μήνα Ιανουάριο – διαμορφώνεται στο 0,1426 ευρώ η κιλοβατώρα με το πάγιο στα 4 ευρώ τον μήνα.

Ήρων: Η εταιρεία ανακοίνωσε τελική τιμή για το πράσινο τιμολόγιο στα 0,14052 ευρώ, ενώ το πάγιο είναι στα 5 ευρώ τον μήνα.

Εlpedison: Η τιμή είναι στο 0,1706 ευρώ ανά κιλοβατώρα με το πάγιο στα 5 ευρώ.

Volton: Το πράσινο τιμολόγιο για τον μήνα Ιανουάριο, διαμορφώνεται στα 0,1442 ευρώ ανά κιλοβατώρα με αρχική έκπτωση 20% και 20% έκπτωση συνέπειας.

Η εταιρεία Φυσικό Αέριο προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 0,14265 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με πάγιο στα 5 ευρώ.

Η Ζενίθ προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 0,16947 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Ακόμα, το πράσινο τιμολόγιο στη Voltera με την έκπτωση βρίσκεται στα 14,39 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα και στην NRG είναι στα 14,1 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας.

ΡΑΕ: Πού θα κάνετε σύγκριση τις τιμές ρεύματος Ιανουαρίου

Η ΡΑΕ έχει φτιάξει έναν ειδικό ιστότοπο ώστε οι καταναλωτές να μπαίνουν και να συγκρίνουν τις τιμές των παρόχων.

Να θυμίσουμε ότι ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να αλλάζει τιμολόγιο ακόμα κάθε μήνα αν το επιθυμεί. Δηλαδή να αλλάξει από πράσινο σε κίτρινο ή από κίτρινο σε πράσινο, χωρίς κανένα κόστος. Ωστόσο, για το μπλε, που είναι σταθερό και υπάρχει ρήτρα πρόωρης αποχώρησης για 3, 6 ή 12 μήνες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε.

Τι είναι το πράσινο, μπλε, κίτρινο και πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος

  • Πράσινα τιμολόγια, που θεσπίστηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο πλαίσιο και στα οποία θα μεταπέσει το σύνολο των καταναλωτών – εκτός αν δηλώσουν διαφορετική επιλογή στον προμηθευτή τους). Οι χρεώσεις του πράσινου τιμολογίου θα ανακοινώνονται από κάθε προμηθευτή την 1η του μήνα και θα είναι και εύκολα και άμεσα συγκρίσιμες μεταξύ τους.
  • Μπλε τιμολόγια, με σταθερή τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας για όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης (π.χ. ένας χρόνος). Το βασικό πλεονέκτημα του μπλε τιμολογίου είναι ότι ο καταναλωτής προστατεύεται από πιθανή άνοδο των τιμών. Από την άλλη, αν οι τιμές υποχωρήσουν, ο καταναλωτής δεν θα επωφεληθεί καθώς η χρέωση του μπλε τιμολογίου θα παραμείνει ίδια. Τις τελευταίες εβδομάδες αναπτύχθηκε ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών στα σταθερά τιμολόγια, με προσφορές που αρχίζουν κάτω και από τα 15 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • Κίτρινα τιμολόγια, τα οποία είναι κυμαινόμενα και ακολουθούν τη διακύμανση των τιμών στη διεθνή και ελληνική αγορά. Οι χρεώσεις ανακοινώνονται είτε εκ των προτέρων, δηλαδή στην αρχή του μήνα κατανάλωσης, είτε εκ των υστέρων. Οι καταναλωτές που θα τα επιλέξουν, θα έχουν όφελος αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία των τιμών ή αντίστροφα θα επιβαρυνθούν αν οι τιμές ανέβουν.
  • Πορτοκαλί τιμολόγια, με διαφορετικές χρεώσεις ανά χρονική ζώνη και τα οποία απευθύνονται σε όσους έχουν έξυπνο μετρητή

Ψιλά γράμματα για τα τιμολόγια ρεύματος

Η μετάβαση από το ένα τιμολόγιο στο άλλο, όπως και η αλλαγή προμηθευτή είναι ελεύθερη, χωρίς αποζημίωση για τον προμηθευτή εκτός από όσους έχουν συμβάσεις σταθερής τιμής (μπλε τιμολόγιο) η αποχώρηση από τις οποίες γίνεται με την καταβολή αποζημίωσης για πρόωρη λήξη της σύμβασης.