Πότε μπαίνει το Market Pass ξανά – Ημερομηνία

0
1557
market pass 2 pliromi aitisi gov

Στις 15 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για αίτηση στο vouchers.gov.gr για το Market Pass, στη συνέχεια έπεται η πρώτη πληρωμή για όσους έκαναν μέσα στον Μάρτιο αίτηση.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για αυτό το επίδομα που μοίρασε η κυβέρνηση είναι πως σύμφωνα με το Newmoney, οι 3 στους 4 επέλεξαν να πάρουν το επίδομα στην τράπεζα και όχι στην ψηφιακή κάρτα, για να μην μπλέξουν με τα κινητά και το NFC.

Η πρώτη πληρωμή Market Pass για όσους έκαναν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου

Για ψηφιακή κάρτα

Αν υποβάλατε αίτηση για Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από την 1η Μαρτίου έως και την 15η Μαρτίου 2023, θα πληρωθείτε για Φεβρουάριο και Μάρτιο περίπου στις 20 Μαρτίου.

Για τράπεζα

Αν υποβάλατε αίτηση για Market Pass με πληρωμή στην τράπεζα από την 1η Μαρτίου έως και την 15η Μαρτίου 2023, θα πληρωθείτε για Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο περίπου στις 20 Μαρτίου.

Οι υπόλοιπες πληρωμές για Market Pass

Για ψηφιακή κάρτα

Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας η ενίσχυση των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 θα πληρώνεται εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός.

Για τράπεζα

Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαΐου 2023.

Πότε λήγει η ψηφιακή κάρτα Market Pass

Σε αντίθεση με την τράπεζα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα όποτε και όπου θέλετε, η ψηφιακή κάρτα έχει ημερομηνία λήξης και συγκεκριμένα στις 31/08/203.

Πού χρησιμοποιώ το Market Pass

Μπορείτε να κάνετε αγορές σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων:

Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ

Κρεοπωλεία

Καταστήματα ζαχαροπλαστικής

Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων

Αρτοποιεία

Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε e-shop συναφών επιχειρήσεων.

Τι σημαίνουν τα μηνύματα κατάστασης του Πίνακα Πληρωμών;

  1. ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Η συγκεκριμένη πληρωμή θα αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προς πραγματοποίηση κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία εκτέλεσης.
  2. ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ – ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και η επεξεργασία της μπορεί να διαρκέσει έως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.
  3. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.
  4. ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑΔεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πληρωμής. Για την απόρριψη ο δικαιούχος λαμβάνει ενημέρωση μέσω e-mail. Μετά τις 15/3/2023 και μέχρι τις 2/5/2023 ο δικαιούχος μπορεί να τροποποιήσει στοιχεία που σχετίζονται με τον τρόπο πληρωμής που επέλεξε (ΙΒΑΝ ή/και χρηματοπιστωτικό ίδρυμα), δεν μπορεί όμως να αναιρέσει την αρχική του επιλογή μεταξύ ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και τραπεζικής κατάθεσης.