Πότε ανοίγει το Dentist Pass – Οδηγίες για αίτηση

0
14984
dentist pass aitisi
Πότε ανοίγει η αίτηση για dentist pass

Μετά τα pass για σούπερ μάρκετ και καύσιμα, έρχεται ένα πολύ χρήσιμο voucher, το Dentist Pass. Πότε ανοίγει όμως η αίτηση;

Όπως λέει και το όνομά του, Dentist pass, θα αφορά δωρεάν έλεγχο και εργασίες οδοντιατρικής φύσης. Θα είναι μία ψηφιακή κάρτα που θα την βάλετε στο κινητό σας, θα έχει ύψος 40 ευρώ και θα αφορά τα παιδιά. Οι αιτήσεις δεν έχουν ανοίξει ακόμα, αναμένονται μέσα στον Μάιο και η κάρτα θα μπορεί να εξαργυρωθεί σε όλους τους οδοντίατρους.

Ας δούμε παρακάτω σημαντικές πληροφορίες για το Dentist Pass, τους δικαιούχους, τα κριτήρια και χρήσιμες πληροφορίες για την ψηφιακή κάρτα.

Πότε ανοίγει το Dentist Pass για αίτηση στο gov.gr

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η αίτηση στο gov.gr θα ανοίξει μέσα στον Μάιο. Δεν έχουν δώσει όμως από την κυβέρνηση καμία έξτρα πληροφορία που να αφορά συγκεκριμένη ημερομηνία.

Για ποια παιδιά είναι το Dentist Pass

Το voucher δεν προβλέπεται να καλύπτει όλες τις ηλικίες, παρά μόνο τα παιδιά από 6 ετών έως 12 ετών.

Επίσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια

  • Να είναι γεννημένα από το 2011 έως και το 2016.
  • Να μένουν μόνιμα στην Ελλάδα
  • Να έχουν είτε ΑΜΚΑ, είτε Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού.

Dentist Pass: Ποιες εξετάσεις κάνουν τα παιδιά

  • έλεγχο της στοματικής υγιεινής,
  • καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών,
  • φθορίωση και εν γένει
  • παροχή οδηγιών για την στοματική υγιεινή των παιδιών.

Ποιος θα πάρει την ενίσχυση στο κινητό

Καθώς μιλάμε για επιδότηση που αφορά ανήλικους, το voucher των 40 ευρώ θα το πάρουν για λογαριασμό του παιδιού, ο ενήλικος που ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ή του παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη, ενεργώντας ως ο εκπρόσωπος του παιδιού για τους σκοπούς του παρόντος Προγράμματος.

Το φυσικό αυτό πρόσωπο, στο οποίο πιστώνεται το ποσό της ενίσχυσης, νοείται ως ο Δικαιούχος της ενίσχυσης.

Να σημειωθεί ότι το voucher θα έχει αξία 40 ευρώ και όχι κάτι περισσότερο. Για έξτρα εργασίες θα πρέπει να προσθέσετε εσείς χρήματα.

Πού η αίτηση για dentist Pass με Taxisnet

Και για αυτό το voucher θα ανοίξει ειδική πύλη στο gov.gr. Προς το παρόν δεν είναι ενεργή και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν έχει δώσει πληροφορία για την πλατφόρμα.

Την αίτηση θα την κάνετε με τους κωδικούς του taxisnet

Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση γίνεται και στα ΚΕΠ.

Πώς θα βάλετε τη ψηφιακή κάρτα στο κινητό

Μόλις κάνετε την αίτηση και αυτή εγκριθεί τότε το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον αιτούντα για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο αιτών στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες

και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο αιτών στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο ο αιτών δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του δικαιούχου.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του αιτούντος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 6της παρούσας.

Dentist Pass: Πότε λήγει το voucher

Πρέπει να εξαργυρώσετε την κάρτα μέσα σε 6 μήνες, επιπλέον του μήνα εντός του οποίου εκδόθηκε.