Αllazothermosifona.gov.gr: Αίτηση εδώ για ηλιακό θερμοσίφωνα

0
1267
allazothermosifona
Αποτέλεσματα στο allazothermosifona.gov.gr

Άνοιξε το πρόγραμμα Αλλάζω Θερμοσίφωνα για αλλαγή ηλιακού θερμοσίφωνα. Με μία αίτηση στο allazothermosifona.gov.gr θα έχετε τη δυνατότητα – αν πληροίτε – τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, να πάρετε επιδότηση, ακόμα και 60%, για να αγοράσετε καινούριο ηλιακό θερμοσίφωνα.

Θα πρέπει φυσικά να έχετε ήδη στο σπίτι σας ηλιακό θερμοσίφωνα, τον οποίο θα παραδώσετε – αν φυσικά είστε δικαιούχος – και στη θέση του θα έρθει ένας νέος, με επιδότηση.

Πότε θα ανοίξει το allazothermosifona.gov.gr

Άνοιξε στις 11 Μαΐου.

Κλικ για αίτηση επιδότησης αλλαγής θερμοσίφωνα

Για να κάνετε αίτηση —-> ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Στη συνέχεια πατήστε εκεί που λέει ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Πόσοι οι δικαιούχοι του Αλλάζω Θερμοσίφωνα

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» θα αφορά περίπου 120.000 νοικοκυριά.

Πού μπορείτε να βάλετε θερμοσίφωνα

Αν πάρετε το voucher της επιδότησης μπορείτε να βάλετε τον νέο ηλιακό θερμοσίφωνα είτε στην πρώτη σας κατοικία είτε στο εξοχικό σας.

Οδηγίες για αίτηση στο allazothermosifona.gov.gr

Μπαίνετε στην πλατφόρμα, θα έχετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία και θα βάλετε στην πλατφόρμα.

Η διαδικασία για την αίτηση είναι απλή.

Θα πρέπει να βάλετε τα εξής στοιχεία:

  • Κωδικούς Taxisnet
  • ΑΦΜ
  • Δήλωση Ε1 για το 2021

Παράλληλα θα πρέπει να βάλετε τα εξής 4 στοιχεία:

  1. τον 11ψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας στην οποία βρίσκεται εγκατεστημένος ο προς αντικατάσταση θερμοσίφωνας,

2. ότι στην κατοικία του μπορεί να τοποθετηθεί Ηλιακός Θερμοσίφωνας και δεν υπάρχει περιορισμός από κανονισμούς λειτουργίας (π.χ. κανονισμός πολυκατοικίας, κανονισμός λειτουργίας κτηρίου κ.λπ.),

3. την ύπαρξη ή μη μέλους ΑμεΑ στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κατά περίπτωση διασταύρωση με στοιχεία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή εναλλακτικά, μέσω προσκόμισης αντίστοιχης γνωμάτευσης ή πιστοποιητικού από υγειονομική επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας ή άλλη αρμόδια αρχή, η οποία κατά το νόμο εξακολουθεί να ασκεί τις αρμοδιότητές της,

4. ένα μοναδικό αριθμό κινητού τηλεφώνου που θα πιστοποιηθεί μέσω αποστολής κωδικού μίας χρήσης (OTP), ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μετά από τυχόν έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης για την αποστολή του κωδικού της επιταγής (voucher), αλλά και για κάθε σχετική επικοινωνία με τον ωφελούμενο. Στην περίπτωση που υπάρχει, μπορεί να δηλωθεί συμπληρωματικά και προσωπικός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για αλλαγή θερμοσίφωνα

Παίρνουν την επιδότηση του ηλιακού θερμοσίφωνα ΜΟΝΟ όσοι οικιακοί καταναλωτές έχουν στο σπίτι τους (όχι σε επαγγελματικό χώρο) ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και θέλουν να τον αλλάξουν με ηλιακό θερμοσίφωνα.

Αιτήσεις θα υποβάλλουν μεμονωμένα Φυσικά Πρόσωπα τα οποία έχουν γεννηθεί προ της 1η Ιανουαρίου 2006 και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Προκειμένου να υποβάλλει αίτηση ένα Φυσικό Πρόσωπο θα πρέπει:

  • Να διαθέτει υποχρεωτικά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, καθώς και έγκυρους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, μέσω των οποίων γίνεται η ταυτοποίησή του.
  • Να έχει υποβάλει κατά το φορολογικό έτος 2021 δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1), είτε ως ΥΠΟΧΡΕΟΣ ατομικής ή κοινής δήλωσης, είτε εμμέσως ως «ΣΥΖΥΓΟΣ/ΜΣΣ » σε περίπτωση κοινής δήλωσης. Η σχετική δήλωση θα πρέπει να έχει εκκαθαριστεί.

Βασική προϋπόθεση στο allazothermosifona.gov.gr

Όπως και στο πρόγραμμα αλλάζω συσκευή, έτσι και σε αυτό η απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε ήδη στο σπίτι σας, είτε αυτό είναι η κύρια κατοικία είτε η εξοχική, ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Αν όλα τα κριτήρια είναι εντάξει, τότε θα πάρετε μέσω αίτησης επιδότηση (voucher) για να αλλάξετε τον ενεργοβόρο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με τον ηλιακό.

Ακόμη ένας σημαντικός όρος που αναφέρεται στον οδηγό είναι πως ο παλιός ηλεκτρικός θερμοσίφωνας έχει χωρητικότητα ίση ή μεγαλύτερη των σαράντα (40) λίτρων.