Παιδικοί σταθμοί 2023 – ΕΣΠΑ: Αίτηση με Taxisnet

0
10195
paidikoi stamoi 2023 aitisi
Παιδικοί σταθμοί 2023 - ΕΣΠΑ: Αίτηση για voucher

Παιδικοί σταθμοί 2023 – 2024 ΕΣΠΑ: Υπ’ ατμόν χιλιάδες γονείς για την αίτηση στο paidikoi.eetaa.gr με την οποία θα πάρουν voucher για την εγγραφή του παιδιού τους στον παιδικό σταθμό, αλλά και σε άλλα προγράμματα.

Τον Μάιο δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τα οικονομικά κριτήρια και άλλες λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών, που προβλέπει επιδότηση θέσεων σε παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρία, για την έγγραφή τους σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ), για την περίοδο 2023-2024.

Δηλαδή, οι δικαιούχοι που θα βγουν έπειτα από αξιολόγηση και υπολογισμό των μορίων που συγκεντρώνουν θα πάρουν ένα voucher για να γράψουν τα παιδιά τους σε όποιο παιδικό σταθμό επιθυμούν.

Φέτος έχουμε και μία αλλαγή. Συγκεκριμένα, δεν είναι πια υποχρεωτικό η ηλικία των 2,5 ετών για την ένταξη των παιδιών στο πρόγραμμα. Όμως, το παιδί θα πρέπει να έχει συμπληρώσει την ηλίκια μέχρι τον Δεκέμβριο.

Δείτε αναλυτικά την ΚΥΑ:

Παιδικοί σταθμοί 2023 ΕΣΠΑ: Πότε η αίτηση στο paidikoi.eetaa.gr

Οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν φέτος το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς να ανοίγει πιο νωρίς από ποτέ. Μάλιστα ανέφεραν πως θα ανοίξει μετά τις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο, προς το παρόν η ΕΕΤΑ δεν έχει ανακοινώσει στο site της την ακριβή ημερομηνία για αίτηση και πόσο θα παραμείνει η πλατφόρμα ανοιχτή.

Συνήθως, οι αιτήσεις ανοίγουν στα μέσα Ιουλίου, ενώ δίνεται και παράταση μέχρι τα τέλη Αυγούστου για εγγραφή σε παιδικό σταθμό.

ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2023 – 2024: ΕΔΩ η αίτηση – Οδηγίες

Αρχικά θα πρέπει να μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο για να κάνετε την αίτηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βάλετε τους κωδικούς Taxisnet.

Τα οικονομικά κριτήρια για τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς

Α. Δικαίωμα συμμετοχής στο σύνολο των δομών με πλήρη αξία voucher έχουν τα παιδιά οικογενειών με ετήσιο εισόδημα του 2021:

έως 27.000 ευρώ έως δύο παιδιά.
έως 30.000 ευρώ για τρία παιδιά.
έως 33.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά, και έως 36.000 ευρώ από πέντε παιδιά και άνω.

Β. Για τις κατηγορίες δομών Α1, Α2, Β1 και Β2 προβλέπεται voucher εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του 2021 είναι:

έως 33.000 ευρώ έως δύο παιδιά.
έως 36.000 ευρώ για τρία παιδιά.
έως 39.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά, και έως 42.000 ευρώ από πέντε παιδιά και άνω

Τι ισχύει για τα παιδιά με αναπηρία

Για το πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών μέσω της επιδότησης θέσεων σε παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρία, για την έγγραφή τους σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ), για την περίοδο 2023-2024 η αίτηση υποβάλλεται από το νόμιμο εκπρόσωπο του παιδιού ή ατόμου με αναπηρία που δύνανται να ωφεληθούν της δράσης, που είναι:

– Γονέας παιδιού βρεφικής, προσχολικής, σχολικής ηλικίας, εφήβου και ατόμου με αναπηρία, σύμφωνα με τις περιπτώσεις που περιγράφονται στο Αρθρο. 3, παρ.1, σημεία α) έως δ) της παρούσας. 

– Ατομο, το οποίο έχει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια του παιδιού ή και άτομο που βρίσκεται σε χηρεία.

– Άτομο, το οποίο έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης ή ασκεί επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση ή είναι ανάδοχος γονέας με ενεργή αναδοχή στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών.
Δομές παροχής υπηρεσιών φροντίδας, φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών ή/και ΑμεΑ, οι οποίες λειτουργούν νομίμως, δύνανται να είναι μόνο:

– Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί.

– Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Β.Ν.Σ.Ο.Φ).

– Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).

– Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ.)