Η αίτηση για Youth Pass 2023 εδώ: Οδηγίες για το gov.gr

0
727
youth pass aitisi
Οδηγίες για αίτηση στο Youth Pass

Η ώρα έφτασε και το Youth Pass 2023 ανοίγει στο gov.gr. Ωστόσο, οι νέοι δεν έχουν πολύ χρόνο και θα πρέπει να βιαστούν γιατί η πλατφόρμα θα κλείσει σύντομα. Το voucher των 150 ευρώ θα πάρουν οι 18άρηδες και οι 19άρηδες.

Η πληρωμή θα ακολουθήσει τον Δεκέμβριο, ενώ από το 2024 αλλάζουν όλα σχετικά με τις αιτήσεις και την πληρωμή.

Για να κάνετε αίτηση θα πρέπει να μπείτε ΕΔΩ.

Πότε κλείνει η πλατφόρμα για αίτηση για Youth Pass 2023

Καταληκτική ημερομηνία για αίτηση είναι η Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023.

Ταυτόχρονα, η αίτηση θα μπορεί να γίνεται και μέσω ΚΕΠ.

Οδηγίες για αίτηση για Youth Pass 2023

Αφού μπείτε στην πλατφόρμα θα βάλετε τους κωδικούς Taxisnet μπαίνετε στην πλατφόρμα, πιθανότατα θα χρειάζεται κάποια επιβεβαίωση των στοιχείων σας, το τηλέφωνο και το email, ώστε να εκδοθεί η ψηφιακή κάρτα.

Μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων θα λαμβάνετε ένα SMS και ένα email με οδηγίες για την έκδοση και τη χρήση του voucher.

Πληρωμή Youth Pass 2023: Πότε παίρνετε τα λεφτά

Το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές έχει ως εξής:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα λεφτά θα τά πάρετε έως τις 10 Δεκεμβρίου, 5 ημέρες δηλαδή μετά τη λήξη των αιτήσεων στο vouchers.gov.gr.

Δεν αναφέρεται προς το παρόν αν οι πληρωμές θα γίνουν ταυτόχρονα στις 10 Δεκεμβρίου ή ανάλογα με την ημερομηνία της αίτησης.

Εάν δηλαδή κάποιος κάνει αίτηση την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr λάβει την ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ πιο νωρίς.

Αλλάζουν όλα για αίτηση το 2024

Αν και θα δίνεται εφάπαξ στους 18άρηδες, ωστόσο το νέο επίδομα θα γίνει μόνιμο.

Όμως, από την επόμενη χρονιά αλλάζουν οι χρόνοι της αίτησης. Συγκεκριμένα από το 2024 και κάθε χρόνο το gov.gr θα δέχεται τις αιτήσεις από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους.

Αλλάζει και η πληρωμή και θα γίνεται μία φορά κάθε χρόνο μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Υπάρχουν κριτήρια για το Youth Pass

Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο κοινωνικό ή οικονομικό.

Τα 150 ευρώ θα τα λάβετε (σε ψηφιακή κάρτα) μόνο αν είστε 18 ή 19 χρονών.

Ποιοι παίρνουν 300 ευρώ Youth Pass

Άρα για τη φετινή ενίσχυση, μπορούν να κάνουν αίτηση, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει φέτος αίτηση για το Youth Pass θα λάβει φέτος 150 ευρώ και το 2024 επιπλέον 150 ευρώ χωρίς να κάνει νέα αίτηση.

 Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Πού εξαργυρώνεται το Youth Pass

Για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.)