Γιατί αργεί η πληρωμή του Market Pass -Τι ώρα θα γίνει

0
1168
market pass plirwmi
Πότε θα γίνει τελικά η πληρωμή για το market pass

Ανατροπή με την πληρωμή του Market Pass σε χιλιάδες δικαιούχους. Τη Δευτέρα, 3 Απριλίου θα έβλεπαν τα χρήματα στη ψηφιακή κάρτα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Οι δικαιούχοι έμειναν με την απορία, καθώς η πλατφόρμα του Market Pass έλεγε πως τα χρήματα αποστέλλονται στο τραπεζικό ίδρυμα τις τρεις πρώτες ημέρες κάθε μήνα. Επομένως, οι δικαιούχοι υπολόγιζαν πως σήμερα θα μπορούσαν να κάνουν αγορές με την κάρτα στα καταστήματα που προβλέπει το ΦΕΚ.

Ο λόγος που δεν έγινε η πληρωμή του Market Pass

Πιθανότατα, η πληρωμή θα γίνει από την Τρίτη 4 Απριλίου. Συνήθως τα χρήματα μπαίνουν στην κάρτα από τις 12 το μεσημέρι και έπειτα.

Τουλάχιστον αυτό έγινε στις προηγούμενες πληρωμές τόσο του Market Pass, όσο και παρόμοιων επιδομάτων.

Η πληρωμή, λοιπόν, δεν έγινε τη Δευτέρα, καθώς το ΦΕΚ προβλέπει πως «η ενίσχυση των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός, οπότε και αρχίζει η διαδικασία πίστωσης συμπληρωματικών ποσών στις ήδη εκδοθείσες κάρτες».

Ωστόσο, μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και η πρώτη εργάσιμη μέρα ήταν στην ουσία η Δευτέρα 3 Απριλίου, οπότε τα τραπεζικά ιδρύματα δεν πρόλαβαν να τα καταθέσουν στην τραπεζική κάρτα.

Σήμερα οι δικαιούχοι είδαν στο gov.gr την φράση ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ – ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και η επεξεργασία της μπορεί να διαρκέσει έως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.

Οι επόμενες πληρωμές του Market Pass στην κάρτα

Με βάση τον προγραμματισμό, οι επόμενες πληρωμές θα γίνουν μέχρι τις τρεις πρώτες ημέρες του Μαΐου, του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει ξανά καθυστέρη μία με δύο ημέρες.

Ημερομηνία πληρωμής Market Pass για κατάθεση σε τράπεζα

Για όσους λαμβάνουν τα λεφτά στην τράπεζα θα γίνει μία ακόμα πληρωμή.

Συγκεκριμένα στις 3 Μαΐου θα πάρουν τα χρήματα στην τράπεζα για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Πότε λήγει το η κάρτα

Τα χρήματα στην τράπεζα φυσικά δεν λήγουν, όμως οι ψηφιακές κάρτες έχουν ημερομηνία λήξης.

Αυτή είναι η 31η Αυγούστου 2023. Αν δοθεί παράταση για να τις χρησιμοποιήσετε και μετά, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό.