Επίδομα 1.000 ευρώ με λίγα δικαιολογητικά – Δικαιούχοι

0
11199
epidoma 1000 eyrw
Ποιοι οι δικαούχοι για το επίδομα 1000 ευρώ

Το επίδομα των 1.000 ευρώ μπορούν να λάβουν οικογένειες που κατοικούν σε έναν Δήμο της Αθήνας. Τα 1.000 ευρώ είναι εφάπαξ και με βάση κριτήρια, έπειτα από αίτηση, μπορείτε να δείτε αν το διεκδικείτε.

Ο Δήμος αυτός χορηγεί το επίδομα από το 2020. Το λαμβάνουν οικογένειες που φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί έπειτα από αίτηση.

Δικαιούχοι για επίδομα 1.000 ευρώ

Οι τυχεροί… είναι όσοι κατοικούν στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και έχουν φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδάκι.

Φυσικά, υπάρχουν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια έπειτα από σχετική αίτηση στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου.

Πώς η αίτηση για επίδομα 1.000 ευρώ

Οι σχετικές αιτήσεις γίνονται από τους γονείς μετά τη γέννηση του παιδιού (μπορούν να γίνουν οποτεδήποτε μέσα στο έτος γέννησης) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17), εξετάζονται από ειδική επιτροπή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210.2716636 και 210.2716948.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ εγκρίθηκαν οι εν λόγω πέντε νέες αιτήσεις, έπειτα από εισήγηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Σπίτι μου 2: Μεγάλες αλλαγές για δάνεια σε νέους από ΔΥΠΑ

Με αλλαγές έρχεται το πρόγραμμα για δάνεια σε νέους έως 39 ετών «Σπίτι μου 2» από τη ΔΥΠΑ.

Ξεκινά ο δεύτερος γύρος για τα χαμηλότοκα δάνεια, και σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο προϋπολογισμός αυξάνεται. Στον πρώτο γύρο των δανείων έγιναν πάνω από 36.000 αιτήσεις, με τις προεγκρίσεις από τις τράπεζες να είναι περίπου στις 5.000.

Έτσι το Σπίτι μου 2 θα έχει περισσότερους δικαιούχους.

Σπίτι μου 2: Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές

Αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια:

Το κατώτατο εισοδηματικό όριο είναι στα 10.000 ευρώ και το ανώτατο όριο για τους νέους άγαμους στα 16.000 ευρώ, στα 24.000 ευρώ για ζευγάρι, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και στις 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, με αντίστοιχη προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

Για να καλυφθεί το εισοδηματικό κριτήριο δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να έχει δηλωθεί εισόδημα 10.000 ευρώ, αλλά θα μπορεί να προσμετρηθεί και το τεκμαρτό εισόδημα στον υπολογισμό.

Παράδειγμα:

Εάν ένας πολίτης είχε 5.000 ευρώ από την εργασία του και τεκμαρτό εισόδημα 5.000 ευρώ από παραχώρηση κατοικίας ή από κατοχή αυτοκινήτου, τότε θα μπορεί να λάβει μέρος στο «Σπίτι μου».

Τα κριτήρια ακινήτου, δηλαδή η παλαιότητα και το μέγεθος:

Αρχικά οι συμμετέχοντες του προγράμματος μπορούσαν να αγοράσουν σπίτι τουλάχιστον 15 ετών ωστόσο με τη νέα προτεινόμενη ρύθμιση διευκρινίζεται πως τα 15 έτη υπολογίζονται από τον χρόνο έκδοσης της άδειας και όχι από τον χρόνο αποπεράτωσης της κατασκευής.

Σπίτι μου 2: Πότε οι νέες αιτήσεις

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, οι νέες αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Τα SOS του προγράμματος

Δάνεια δίνονται σε σπίτια:

  • Που θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικία
  • Θα έχουν μέγεθος έως 150 τ.μ. πλην οριζόμενων βοηθητικών χώρων
  • Έχουν οικοδομική άδεια που εκδόθηκε πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια
  • Βρίσκονται εντός οικιστικής περιοχής