Τουρισμός στην Ηγουμενίτσα 2024

0
499
Ηγουμενίτσα Τουρισμός 2024 photo drone
Ηγουμενίτσα Τουρισμός 2024 photo drone

Το νέο έτος μόλις μπήκε και η προσμονή για την θερινή τουριστική σεζόν είναι μεγάλη στην Ελλάδα, σε μια μεταβατική χρονιά μετά από εποχές πανδημιών, ενεργειακής κρίσης και πολεμικών επιχειρήσεων.

Οι προετοιμασίες για τη νέα τουριστική σεζόν έχουν αρχίσει και στην περιφερειακή ενότητα του νομού Θεσπρωτίας, και την μερίδα του λέοντος διεκδικούν, κυρίως τα παραθαλάσσια θέρετρα, η Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα, η Πέρδικα, η Πλαταριά.

Η Ηγουμενίτσα αν και δεν ανήκει παραδοσιάκά στις διαφημισμένες τουριστικές περιοχές της Θεσπρωτίας, όπως τα Σύβοτα, μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη ένα ολοκληρωμένο και ελκυστικό πακέτο διακοπών σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, πολύ χαμηλότερες από παραδοσιακούς προορισμούς χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

Η Ηγουμενίτσα είναι μια ήσυχη και μικρή παραθαλάσσια πόλη με εύκολη πρόσβαση είτε μέσω Εγνατίας οδού είτε αεροπωρικώς μέσω των αεροδρομίων Ιωαννίνων, Ακτίου και Κέρκυρας είτε μέσω του λιμένα Εγνατία από την Ιταλία.

Το επίπεδο των καταλυμάτων έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια τόσο σε ξενοδοχειακές μονάδες όσο και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια & διαμερίσματα, σε τιμές που είναι σαφώς καλύτερες από πολυδιαφημισμένους παραδοσιακούς προορισμούς.

Επιπλέον στην περιοχή της Ηγουμενίτσας λειτουργεί ένα άρτιο Camping στο Δρέπανο, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Στην Ηγουμενίτσα θα βρεις πολλά παραθαλάσσια και κυρίως ποιοτικά μεζεδοπωλέια, εστιατόρια και μπαρ. Η εστίαση και η διασκέδαση στην περιοχή της Ηγουμενίτσας είναι σε άριστο επίπεδο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, Σύβοτα και Πάργα, σε συνάρτηση πάντα με τις ελκυστικές τιμές που προσφέρει η περιοχή. 

Η Ηγουμενίτσα διαθέτει μια μοναδική παραλία, το Δρέπανο. 

Είναι μια παραλία 4 χιλιομέτρων με χρυσή λεπτή άμμο και ρηχά νερά. Η θάλασσα είναι ιδιαίτερα ζεστή και είναι ιδανική και για οικογένεις με μικρά παιδιά. Επιπλέον στην περιοχή λειτουργούν καταστήματα εστίασης και το Camping της περιοχής. Τέλος οι τιμές που παρέχονται στην περιοχή του Δρέπανου είναι ασυναγώνιστες.

Επιπλέον ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα τις άμεσης πρόσβασης σε πολύ γνωστούς προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Πάργα, τα Σύβοτα, το Μαντείο και το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, οι Πηγές του Αχέροντα.

Τέλος στον επισκέπτη παρέχεται ασφάλεια μιας και είναι μια ήσυχη περιοχή όπου λειτουργούν Κέντρο Επιγόντων Περιστατικών, Αστυνομική Διέυθυνση, Πυροσβεστική, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, μηχανών και σκαφών, πάρκινγκ, συνεργεία και εμπορικά καταστήματα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η Ηγουμενίτσα αποτελεί μοναδικό προορισμό για την θερινή σεζόν του 2024 χωρίς να έχει την ανάλογη προβολή και προσοχή. 

Η δυναμική της περιοχής σε συνδιασμό με τη διάθεση για επενδύσεις σε τομείς υποδομών και τουρισμού κατατάσουν την Ηγουμενίτσα σε δυναμικά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό. 

Μια δοκιμή θα σε πείσει!