Γιατί αυτή η παραλία είναι η πιο επικίνδυνη στην Ελλάδα;

0
7948
paralia ikaria
Πού βρίσκεται αυτή η επικίνδυνη παραλία

Χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας και μάλιστα υπάρχει προειδοποιητική ταμπέλα που καλεί τους λουόμενους να μην βουτήξουν όταν φυσά έστω και λίγο γιατί είναι άκρως επικίνδυνο.

Πού βρίσκεται όμως και ποια είναι;

Διαβάστε επίσης: Άνοιξε ξανά ο Κοινωνικός Τουρισμός 2023 – Αίτηση τώρα

Μιλάμε για την παραλία Νας στην Ικαρία, στην οποία έχουν καταγραφεί πνιγμοί και καθώς έστω και λίγο φύσημα του αέρα την κάνει εξαιρετικά επικίνδυνη, οι αρχές του νησιού τοποθέτησαν ένα σχοινί από την παραλία έως και βαθιά στη θάλασσα, ώστε αν κάποιος βρεθεί σε απόλυτη ανάγκη να το χρησιμοποιήσει για να βγει σώος.

Πώς θα βρείτε την παραλία στην Ικαρία

Η παραλία Νας βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Αρμενιστής.

Πρόκειται για αμμώδη και βοτσαλωτή ακτή, γύρω από την οποία υπάρχει πυκνή βλάστηση, καταρράκτες και πηγές.

Στη μία άκρη της παραλίας, μάλιστα, θα δείτε και μερικά ερείπια ναού αφιερωμένου στη θεά Άρτεμις.

Για να βρεθείτε στην ακτή θα πρέπει να κατεβείτε μερικά σκαλάκια.

Εδώ μπορείτε να κάνετε και γυμνισμό

Δεν είναι οργανωμένη, μόνο έχει μερικές ομπρέλες που είναι μόνιμα τοποθετημένες εκεί.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς από τον κεντρικό δρόμο Αγίου Κήρυκου – Αρμενιστή. Αφότου περάσετε τον Αρμενιστή και διανύσετε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων, θα χρειαστεί να αφήσετε στο κεντρικό δρόμο το αυτοκίνητό σας και να κατεβείτε ένα μονοπάτι με σκαλοπάτια που θα σας οδηγήσει αρχικά στο ποτάμι και στην συνέχεια, είτε μέσα από το ποτάμι είτε από τα βράχια, στην παραλία.

Μυστικό! Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε Νας είναι κατά το απόγευμα, όταν ο ήλιος δύει. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος! Το χωριό διαθέτει πολλά καταλύματα και εστιατόρια, με θέα την πανέμορφη αμμώδη παραλία.