Αλέξης Γεωργούλης: Αυτή η γυναίκα τον κατήγγειλε

0
1290
alexis georgoulis
Τι συνέβη με τον Αλέξη Γεωργούλη;

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που ήρθε στο φως.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης, με επιστολή του κινείται στην ίδια κατεύθυνση και επιπλέον ζητάει την άρση της ασυλίας του.

Αυτή είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη πριν από τρία χρόνια σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, την καταγγελία έκανε μία γυναίκα που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος και δραστηριοποιείται έντονα στις Βρυξέλλες.

Η καταγγελία εκτός από σεξουαλική παρενόχληση, αφορά και ξυλοδαρμό.

Επίσης,η γυναίκα αυτή είναι εκ των πλέον εμπίστων στελεχών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης θα την τοποθετούσε στη δεύτερη και εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ως εκπρόσωπο των ομογενών.

Το περιβάλλον του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρει πως οι δυο τους είχαν σχέση πριν από τρία χρόνια. Εκείνος έπειτα έκανε δεσμό με μια Ιταλίδα, ενώ η καταγγελία αφορά εκείνη την περίοδο.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως πρόκειται για την Ελένη Χρονοπούλου. Η κ. Χρονοπούλου εργάζεται στην Κομισιόν,

Τι έγραψε ο Γεωργούλης για το περιστατικό

Όσα έγραψε ο ίδιος:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές.

Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται -μάλλον όχι τυχαία-λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η αντίδραση της Μετσόλα

Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστό μέσω της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα ότι υπάρχει αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από την Εισαγγελία των Βρυξελλών, για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η κυρία Μετσόλα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε.