Παιδικές κατασκηνώσεις 2023 ΔΥΠΑ: Αίτηση εδώ για επίδομα

0
19958
paidikes kataskinwseis 2023 aitisi
Αίτηση εδώ για τις παιδικές κατασκηνώσεις για επίδομα από τη ΔΥΠΑ

Και φέτος η ΔΥΠΑ δίνει voucher μετά από αίτηση για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2023 σε χιλιάδες παιδιά. Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση από την Παρασκευή 22 Μαΐου στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet και με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ.

Η ΔΥΠΑ δίνει επιδότηση που καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού για όλη τη διάρκεια της διαμονής του στην κατασκήνωση.

Στο gov.gr η αίτηση για το επίδομα στις παιδικές κατασκηνώσεις 2023

Για να λάβουν το voucher οι δικαιούχοι για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ πρέπει να κάνουν μία αίτηση.

Συγκεκριμένα πρέπει να ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ, στη συνέχεια πρέπει να βάλουν τους κωδικούς Taxisnet.

Η διαδρομή για την αίτηση είναι η παρακάτω:

Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Προγράμματα κατασκηνώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ

Ημερομηνίες για αίτηση για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2023 της ΔΥΠΑ

Οι αιτήσεις στο gov.gr άνοιξαν και οι δικαιούχοι τις κάνουν με βάση το ΑΦΜ.

Συγκεκριμένα:

Τα ΑΦΜ με λήγοντα:

1,222.05.2023
3,423.05.2023
5,624.05.2023
7,825.05.2023
9,026.05.2023
ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑ27.05.2023

Το πρόγραμμα δίνει 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών.

Ο χρόνος για να εξαργυρώσουν τις επιταγές οι δικαιούχοι είναι από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Για πόσες μέρες θα πάρουν επιδότηση

Τα παιδιά που θα έχουν το voucher μπορούν να μείνουν το μέγιστο, έως 15 συνεχόμενες μέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης).

Στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Για πρώτη φορά, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα Άτομα με Αναπηρία και τους μονογονείς.

Ποιοι οι δικαιούχοι για την επιδότηση στις παιδικές κατασκηνώσεις

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων παιδιών, οι οποίοι είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για το έτος 2023.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι έγγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Δύο σημεία που θέλουν προσοχή για την αίτηση

Στις αιτήσεις οι δικαιούχοι δηλώνουν όλα τα ανήλικα παιδιά τους, και όχι μόνο αυτά για τα οποία ζητούν επιταγή συμμετοχής στο πρόγραμμα, για λόγους μοριοδότησης. Επειδή η ταυτοποίηση των παιδιών που δηλώνονται στις αιτήσεις θα γίνει μέσω αυτεπάγγελτης αναζήτησης με βάση τον ΑΜΚΑ τους, οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέξουν ιδιαίτερα στη συμπλήρωση του σωστού ΑΜΚΑ στην αίτηση.

Επίσης, οφείλουν να προσέξουν στη συμπλήρωση του πεδίου δήλωσης της επιθυμίας έκδοσης επιταγής, γιατί αν συμπληρώσουν την ένδειξη «ΟΧΙ», ενώ επιθυμούν να διαμείνει σε κατασκήνωση, θα αποκλεισθεί το παιδί από το πρόγραμμα, ενώ αν συμπληρώσουν την ένδειξη «ΝΑΙ», ενώ δεν είναι βέβαιοι για τη διαμονή του, θα αποκλεισθούν οι ίδιοι από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του επόμενου έτους.