ΔΥΠΑ: Έκτακτο επίδομα 718 ευρώ με αίτηση ΕΔΩ στο gov.gr

0
4443
epidoma επιδομα
Πότε η πληρωμή για το επίδομα

Μία νέα παροχή από τη ΔΥΠΑ είναι διαθέσιμη εδώ και κάποιες μέρες, με έκτακτο επίδομα να δίνεται σε ευάλωτους μετά από αίτηση στο gov.gr.

Ονομάζεται Ειδικό Βοήθημα Ευάλωτων Ομάδων και αφορά συγκεκριμένους δικαιούχους και φτάνει τις 718 ευρώ. Σε κάθε παιδί προσαυξάνεται κατά 10%.

Η ΔΥΠΑ με το νέο επίδομα αποσκοπεί στην στήριξη ιδιαίτερα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίοι δεν έχουν δικαιώμα για επίδομα ανεργίας. Το επίδομα δίνεται για την ομαλή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας και διευρύνοντας το δίχτυ κοινωνικής προστασίας της ΔΥΠΑ προς τους ανέργους.

Έκτακτο επίδομα 718 ευρώ: Οι δικαιούχοι

Γονείς μονογονεϊκής οικογένειας

Αποφυλακισμένοι

Γυναίκες, θύματα έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας

Θύματα βίας – εμπορίας

Απεξαρτημένοι από εξαρτησιογόνες ουσίες.

Τα κριτήρια για να πάρετε το έκτακτο επίδομα από τη ΔΥΠΑ

Πάμε να δούμε ποια κριτήρια πρέπει κάποιος να πληροί για να πάρει το έκτακτο επίδομα.

  • να είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ με μία από τις παραπάνω ιδιότητες κατά την υποβολή της αίτησής τους
  • να έχουν πραγματοποιήσει 1–75 ημέρες ασφάλισης στον e-EΦΚΑ οποτεδήποτε τα τελευταία 2 έτη πριν από την υποβολή της αίτησής τους (ή από την έναρξη της ποινής, για τους αποφυλακισμένους)
  • να έχουν εισόδημα έως 16.000 € οι άγαμοι, 24.000 € οι έγγαμοι (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € ανά τέκνο) ή 29.000 € οι μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο) και παράλληλα, το ύψος των συνολικών ακαθαρίστων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας, να μην υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ
  • να μην είναι παράλληλα δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας, επιδόματος μακροχρόνια ανέργων, βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Αίτηση ΕΔΩ στο gov.gr για το έκτακτο επίδομα της ΔΥΠΑ

Για να λάβετε το επίδομα πρέπει να μπείτε στο gov.gr και να υποβάλλεται αίτηση με τους κωδικούς TAXISnet.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Ανεργία / Ειδικό βοήθημα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το επίδομα δίνεται μία φορά κάθε δύο χρόνια.