Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επόμενες πληρωμές του 2024

plirwmi opekepe iounios
Τα νέα για την πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες αγρότες, καθώς οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ για το 2023 δεν έχουν ακόμη χρονοδιάγραμμα.

Σε μία νέα εξέλιξη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης μιλώντας στη Βουλή απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα που του έκανε η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Χριστίνα Σταρακά για το χρονοδάγραμμα των πληρωμών που αφορούν την περσινή χρονιά.

Οι καθυστερήσεις είναι πρωτοφανείς και οι αγρότες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Το νέο στοιχείο για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ

Το Υφυπουργός αρκέστηκε στο να διαβεβαιώσει ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου που είναι η κανονιστική υποχρέωση του ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει, θα έχουν γίνει όλες οι πληρωμές και ότι δεν θα χαθούν χρήματα των αγροτών

«Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των συνδεδεμένων καθεστώτων, έχει ήδη ξεκινήσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η απαραίτητη προετοιμασία για την πληρωμή τους και θα γίνει στον χρόνο που γινόταν κάθε χρόνο. Επομένως, δεν μπορείτε να μιλάτε και να αναφέρεστε σε χαμηλότερα ποσά άμεσων ενισχύσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ωσάν αυτά να είναι οριστικά», είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Σταμενίτης.

Αλλαγή στην ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ανακοινώθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αυτή είναι η νέα διοίκηση που σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ θα αναλάβει να αλλάξει τα δεδομένα στον Οργανισμό πληρωμών.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής:

α) Τον Κυριάκο Μπαμπασίδη του Αριστείδη, Δικηγόρο, πτυχιούχο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 878099, προσωρινά, ως Πρόεδρο.

β) Τον Ελευθέριο Ζερβό του Γεωργίου, Τραπεζικό, πτυχιούχο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κύπρου, με Α.Δ.Τ. ΑΚ 479657, προσωρινά, ως Αντιπρόεδρο.

γ) Τον Ιωάννη Κουρδή του Ευσταθίου, Πολιτικό Μηχανικό, πτυχιούχο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 310360, προσωρινά, ως Αντιπρόεδρο.

δ) Τη Μελιτίνη Οικονομάκη του Στυλιανού, Δικηγόρο, πτυχιούχο του Universita di Camerino, Camerino (Ιταλία), με Α.Δ.Τ. ΑΙ 976173, ως Γενική Διευθύντρια.

ε) Τον Δημήτριο Καρατζά του Ευγενίου, υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Δημοσιονομικών Στοιχείων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ως Διευθυντής, εκπρόσωπο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με Α.Δ.Τ. ΑΗ 023958, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, τον Κωνσταντίνο Μουτσώκο του Χριστοφόρου, ιδιώτη Οικονομολόγο, με Α.Δ.Τ. ΑΚ 614729, εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.

στ) Την Ασπασία Αντωνοπούλου του Όθωνος, Δημόσιο Υπάλληλο, εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με Α.Δ.Τ. Ξ 021397, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Θωμά Θεοδώρου του Στέργιου, Ελεύθερο Επαγγελματία, με Α.Δ.Τ. ΑΟ 330805, εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.

ζ) Τον Ιωάννη Γλεντζάκη του Ιωσήφ, Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνης, εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με Α.Δ.Τ. ΑΝ 474952 ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου του Νικολάου, Οινοποιό – Αγρότη, με Α.Δ.Τ. ΑΜ 762952, εκπρόσωπο του ιδίου Υπουργείου.

η) Τον Ευθύμιο Σπυρίδη του Παύλου, Γεωλόγο, Β’ Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), εκπρόσωπο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με Α.Δ.Τ. Λ 418319, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Στέφανο Δελέπογλου του Ανέστη, Κτηνίατρο, μέλος της Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων των κλάδων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με Α.Δ.Τ. ΑΙ 392622, εκπρόσωπο του ιδίου Επιμελητηρίου.

θ) Την Ανδρονίκη Άννα Βασιλούλη του Νικολάου, εκπρόσωπο των εργαζομένων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), με Α.Δ.Τ. ΑΙ 657243, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Ραπτόπουλο του Βασιλείου, με Α.Δ.Τ. ΑΚ 317666, εκπρόσωπο των ιδίων εργαζομένων.

Αναπληρωτής του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ορίζεται ο Ελευθέριος Ζερβός του Γεωργίου, προσωρινός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι θέσεις του Προέδρου και των Αντιπροέδρων του Διοικητικού Συμβουλίου πληρούνται προσωρινά μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής μέσω ΑΣΕΠ και διορισμού Προέδρου και Αντιπροέδρων σύμφωνα με τον ν. 5062/2023. Η σχετική διαδικασία δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι μήνες.

Ο κ. Ελευθέριος Ζερβός με μια λιτή ανακοίνωση ανέφερε ότι αποχωρεί από τη διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, για να αναλάβει την θέση του πρώτου Αντιπροέδρου.

Επίσης παραιτήθηκε και ο πρόεδρος της διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Λάρισας, Ιωάννης Κουρδής, για να λάβει την θέση του δεύτερου Αντιπροέδρου.

Ακόμη ο υπουργός κ. Αυγενάκης να κρατάει ισορροπίες, αφού βάζει στο Δ.Σ. τον Ιωάννη Γλεντζάκη μέλος της διοίκησης της ΕΘΕΑΣ και πρόεδρο της ΕΑΣ Ρεθύμνης και τον Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου οινοποιό – αγρότη και μέλος της διοίκησης του ΣΑΣΟΕΕ.