Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται άκρως θερμό Σαββατοκύριακο

0
874
sakis arnaoutoglou prognwsi kairoy
Ο καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου

Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς το επόμενο Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Η παρέμβαση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ έγινε στο Facebook, μιας και ο ίδιος δεν μπορεί να βγει στην τηλεόραση, όντας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Έκανε λόγο για έντονο θερμό κύμα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως η θερμοκρασία στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές θα φτάσουν ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

«Απρόθυμο να παραδώσει τα ηνία το καλοκαίρι μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο! Αρκετά πιο εναρμονισμένο με την εποχή δείχνει το σκηνικό του καιρού από βδομάδα. Έντονο δείχνει, φίλες και φίλοι, το θερμό κύμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη αλλά και κατά τόπους πολύ υψηλές θερμοκρασίες (τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και πάνω από 33 με 34 βαθμούς Κελσίου) για την περίοδο που διανύουμε! Σημαντική δείχνει να είναι και η “συνεισφορά” της αυξημένης υγρασίας” στη δυσφορία που θα προκύψει!».

Ενώ για τη νέα διαταραχή που έρχεται από Ευρώπη είπε:  «Όσον αφορά στο νέο βαρομετρικό χαμηλό που τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα πλέον δείχνουν να σχηματίζεται στη νότια Ιταλία και στα δυτικά της χώρας μας από βδομάδα και κυρίως το διήμερο 25 με 26 Σεπτεμβρίου, η ακριβής θέση του θα είναι αυτή που θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων (βροχών-καταιγίδων) που – με τα σημερινά στοιχεία – δείχνουν να εντοπίζονται στα δυτικά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα πλην της Θράκης. Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτησεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη».