Ο καιρός μέχρι 10 Αυγούστου – Τι θα γίνει με νέο καύσωνα

0
6876
kairos augoustos prognwsi sakis arnaoutoglou
Ο καιρός μέχρι 10 Αυγούστου. Πρόγνωση

Καιρός: Ο καύσωνας πολλών ημερών τελείωσε σήμερα, όπου και αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές και μπουρίνια από το βράδυ στα βόρεια της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Market Pass 2: Πότε ανοίγει για νέα αίτηση στο gov.gr

Η ΕΜΥ έβγαλε νέο έκτακτο καιρικό με το οποίο κάνει λόγο για βροχές και την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος έκαναν σήμερα τη δική τους πρόγνωση, η οποία δεν… περιλαμβάνει καύσωνα μέχρι και τις 10 Αυγούστου.

Η πρόγνωση για τον καιρό από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου δεν θα αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοιες θερμοκρασίες καύσωνα.

«Μέχρι τις 10 Αυγούστου δεν έχουμε κα μετά τις 10 δεν ξέρω τι θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Για αύριο, Πέμπτη, προέβλεψε ότι η θερμοκρασία θα πέσει 8 βαθμούς Κελσίου, δίνοντας μεγάλη ανάσα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Προειδοποίησε όμως για τα μπουρίνια που θα πλήξουν τα βόρεια της χώρας:

«Την Πέμπτη θα πέσει 8 βαθμούς το θερμόμετρο. Με απόλυτη βεβαιότητα, η ανατολική Μακεδονία-Θράκη θα βγάλει καταιγίδες μεσημέρι με απόγευμα, τύπου μπουρινιού, με ανέμους, είναι λίγο επικίνδυνη καιρικά».

Η πρόγνωση για τον καιρό από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου με νέα του ανάρτηση στο Facebook δείχνει τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στη χώρα μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Την Τετάρτη 26-7-2023 πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην ανατολική χώρα. Στη δυτική Ελλάδα υψηλές θερμοκρασίες που γρήγορα όμως θα υποχωρήσουν, κυρίως λόγω πολύ ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων.
Την Πέμπτη 27-7-2023 σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα με ισχυρούς βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους. Καταιγίδες στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

  1. Την Τετάρτη 26-7-2023 οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν:

α. στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου
β. στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου
γ. στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου
δ.στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία τους 36 με 38 και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως προβλέπεται μεταβολή της καιρικής κατάστασης τις αμέσως επόμενες ώρες στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους. Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από νωρίς το βράδυ την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία από τη νύχτα τις υπόλοιπες περιοχές του βορείου Αιγαίου και την ανατολική Μακεδονία.

  1. Την Πέμπτη 27-7-2023

α. η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
β. στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).