Πότε είναι η γιορτή της μητέρας 2024: Γιατί διαφέρει;

0
1766
giorti tis miteras 2024
Πότε είναι η γιορτή της μητέρας 2024

Η γιορτή της μητέρας διαφέρει από χώρα σε χώρα. Πότε γιορτάζουμε όμως στην Ελλάδα τη γιορτή της μητέρας 2024;

Μάνα, μητέρα, μαμά. Κάθε χρόνια υπάρχει μία Κυριακή αφιερωμένη σε όλες τις μανούλες του κόσμου, που η κάθεμια πάλεψε, αγωνίστηκε και προσπάθησε μερόνυχτα για το καλο του παιδιού της. Αν και πρέπει να δείχνουμε καθημερινά αγάπη, υποστήριξη στις μανούλες μας, ή έστω να τους λέμε ένα απλό αλλά τόσο πολύτιμο σ΄αγαπώ, ωστόσο εκείνη την Κυριακή του χρόνου αφιερώστε την στον άνθρωπο που σας αγαπά ανιδιοτελώς.

Κάθε χρόνο η ημερομηνία αλλάζει, αλλά είναι πάντα Κυριακή.

Γιατί γιορτάζουμε τη γιορτή της μητέρας;

Η γιορτή της μητέρας είναι μια γιορτή αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες, αλλά και γενικότερα στη μητρότητα, στους μητρικούς δεσμούς και στην επιρροή των μητέρων στη κοινωνία συνολικά.

Φυσικά, υπάρχει και η γιορτή του πατέρα για τους πατεράδες όλου του κόσμου.

Υπάρχει η άποψη ότι η γιορτή της μητέρας σχετίζεται με τη γιορτή της Κυβέλης, η οποία ήταν η μητέρα θεών και ανθρώπων στην αρχαία Ελλάδα. Η με τα Ιλάρια στην αρχαία Ρώμη αν και οι γιορτές αυτές δεν ήταν αφιερωμένες στην μητρότητα αυτή καθεαυτή.

Κατά μία άλλη άποψη, η πρώτη γιορτή της μητέρας ήταν αφιερωμένη στη θεά Ρέα, μητέρα του Δία και του Ποσειδώνα.

Τι πραγματικά ισχύει με τη γιορτή; Ο εορτασμός της μέρας αυτής, με την μορφή που έχει σήμερα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα.

Εμπνευστής της γιορτής φέρεται να είναι η Anna Marie Jarvis η οποία μετά τον θάνατο της μητέρας της το 1905 προσπάθησε να καθιερώσει τη γιορτή της μητέρας προς τιμήν της δικής της μητέρας.

Επανέφερε το θέμα το 1908 στο μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της μητέρας της με το σλόγκαν ήταν ότι “πρέπει να τιμούμε αυτήν που έχει κάνει τα περισσότερα πράγματα για εμάς”.

Πότε είναι η γιορτή της μητέρας 2024

Φέτος, θα πείτε χρόνια πολλά στις μητέρες σας την Κυριακή 12 Μαΐου!

Τι δώρο να πάρω για τη γιορτή της μητέρας 2024

Ακόμα και ένα τηλεφώνημα στη μητέρα σας, λέγοντάς της σ’ αγαπώ, είσαι η καλύτερη μητέρα όλου του κόσμου, θα κάνει τη μαμά σας να φουσκώσει από υπερηφάνεια. Όμως, ένα σ’ αγαπώ συνοδευόμενο από ένα δωράκι συμβολικό είναι μία πιο ολοκληρωμένη κίνηση.

Τι να πάρετε λοιπόν στη μαμά σας;

– Λουλούδια: Ένα μπουκέτο από τα αγαπημένα λουλούδια της μητέρας σας.

– Κοσμήματα: Ένα κολιέ ή ένα βραχιόλι, μπορεί να είναι ένα όμορφο και προσωπικό δώρο.

– Σπα ή μασάζ: Ένα χαλαρωτικό δώρο σε ένα ημερήσιο spa ή μια συνεδρία μασάζ είναι μια υπέροχη ιδέα.

– Ρούχα: Ένα όμορφο ρούχο ή αξεσουάρ που η μητέρα σας θα μπορούσε να φορέσει σε ειδικές περιστάσεις.

– Προσωπικές φωτογραφίες: Φτιάξτε ένα άλμπουμ φωτογραφιών με εικόνες που θα θυμίζουν όμορφες στιγμές που περάσατε μαζί.

– Γεύμα: Αν έχετε το χρόνο, μαγειρέψτε ένα ειδικό γεύμα ή γλυκό για τη μητέρα σας. Το προσωπικό έργο σας θα εκτιμηθεί σίγουρα.

– Βιβλίο: Αν η μητέρα σας αγαπά την ανάγνωση, ένα βιβλίο από τον αγαπημένο της συγγραφέα με θέμα που την ενδιαφέρει είναι μια εξαιρετική ιδέα.

– Διακοσμητικά για το σπίτι: Ένα όμορφο κομμάτι διακόσμησης για το σπίτι, όπως ένα κρεμαστό, ένα καδράκι ή ένα διακοσμητικό φωτιστικό, μπορεί να είναι επίσης υπέροχο δώρο.