Νέα νυχτερινά λεωφορεία στην Αθήνα: Η διαδρομή

0
347
leoforeio dromologia athina nixterina
Τι ισχύει με τα δρομολόγια των λεωφορείων

Τις ανάγκες μετακίνησης των επιβατών κατά τη διάρκεια της νύχτας προσπάθησε να καλύψει ο ΟΑΣΑ με τη δημιουργία νέων νυχτερινών δρομολογίων για λεωφορεία.

«Στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των συγκοινωνιακών υπηρεσιών προς τους επιβάτες της πρωτεύουσας, ο όμιλος Συγκοινωνιών Αθηνών, θέτει σε λειτουργία μια νέα νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή και ταυτόχρονα επεκτείνει μια ακόμη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, δημιουργείται η νέα λεωφορειακή γραμμή 400 Πειραιάς – Στ. Δουκ. Πλακεντίας και επεκτείνεται η γραμμή 790 με αφετηρία τη Γλυφάδα μέχρι τον σταθμό του μετρό «Ανθούπολη».

Το δρομολόγιο της νέας γραμμής

Η νέα γραμμή 400, που θα τεθεί σε λειτουργία από τις 19 Μαΐου, σκοπό έχει να παρέχει συγκοινωνιακή κάλυψη, κατά τις νυχτερινές ώρες, των περιοχών που διέρχεται η γραμμή 3 του μετρό. Θα συνδέει τον Πειραιά, από την Πλατεία Καραϊσκάκη έως τον Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, διερχόμενη από κεντρικούς οδικούς άξονες(Λ. Ελ. Βενιζέλου, Ιερά Οδός, Οδός Πειραιώς, Οδός Αθηνάς, Οδός Σταδίου, Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας, Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, Οδός Μιχαλακοπούλου, Λ. Μεσογείων). Αντίστοιχα, οι νυχτερινές λεωφορειακές γραμμές 500 και 790 καλύπτουν τις περιοχές διέλευσης των γραμμών 1 και 2 του μετρό.

Τα δρομολόγια της νέας νυχτερινής γραμμής, θα εκτελούνται από τις 12:00 π.μ. έως και τις 05:30 π.μ. Για το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, όπως ισχύει και στη νυχτερινή γραμμή 500, θα παραλείπεται το τμήμα Ερμού-Αθηνάς και η κυκλοφορία της γραμμής θα πραγματοποιείται διαμέσου της οδού Πειραιώς.

Επέκταση της νυχτερινής γραμμής 790 Γλυφάδα – Στ. «Ανθούπολη»

Παράλληλα, από την περασμένη Δευτέρα (13/5), επεκτάθηκε και η διαδρομή της νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής 790 Γλυφάδα – Περιστέρι (Αγ. Αντώνιος), η οποία μετονομάσθηκε σε 790 Γλυφάδα – Περιστέρι (Ανθούπολη), και καλύπτει πλέον έως και την περιοχή του σταθμού μετρό «Ανθούπολη».

Υπενθυμίζεται, ότι η μετακίνηση του επιβατικού κοινού κατά τις νυχτερινές ώρες εξυπηρετείται ήδη, από τις γραμμές 24ωρης λειτουργίας(καθημερινές και σαββατοκύριακα):

  • Λεωφορειακή γραμμή 040 Πειραιάς – Σύνταγμα
  • Γραμμή Τρόλεϊ 11 ‘Ανω Πατήσια – Ν. Παγκράτι – Ν. Ελβετία
  • Λεωφορειακές γραμμές Express Αεροδρομίου

καθώς και από τις νυχτερινές γραμμές

  • Λεωφορειακή γραμμή 500 Πειραιάς – Κηφισιά (Πλ. Πλάτανου)
  • Λεωφορειακή γραμμή Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά (EXPRESS)

Επίσης, κάθε Παρασκευή και Σάββατο επεκτείνεται η λειτουργία στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, καθώς και στις γραμμές Τραμ.