Τριών Ιεραρχών 2023 αργία: Η απόφαση για τα σχολεία

0
1558

Κακά νέα για τους μαθητές φέτος, καθώς τα σχολεία θα είναι ανοιχτά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, χάνοντας έτσι την αργία και συνεπώς μία ημέρα επιπλέον ξεκούρασης.

Οι Τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, γιορτάζονται πάντα στις 30 Ιανουαρίου, που για φέτος πέφτει Δευτέρα.

Ποια η επόμενη αργία των σχολείων

Η επόμενη αργία για τα σχολεία θα είναι η Καθαρά Δευτέρα 2023, που πέφτει στις 27 Φεβρουαρίου, ημέρα που τα σχολεία θα είναι κλειστά και θα πραγματοποιούνται καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ποια η επόμενη αργία των σχολείων

Η επίσημη ανακοίνωση για την αργία των Τριών Ιεραρχών.

Σε συνέντευξη της στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθινού στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” του Action 24, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε την Παρασκευή ότι «τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά αφού όμως τις πρωϊνές ώρες πραγματοποιηθεί η εορτή.»

Δηλαδή, μετά τις δύο ώρες των εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται κανονικά τα μαθήματα.

Τι έγινε το 2021 με τα σχολεία

Η περυσινή εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ρύθμιση θα ισχύει για όλα τα σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια, όπως και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει η σχετική απόφαση.

Όλες οι σχολικές αργίες 2023

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023 (Καθαρά Δευτέρα)

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 έως Παρασκευή 23 Απριλίου 2023 (Πάσχα)

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 (Πρωτομαγιά)

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 (Αγίου Πνεύματος)