Προσωπικός αριθμός: Αίτηση εδω στο gov.gr

0
711
proswpikos arithmos gov.gr aitisi gov.gr
Όλα τα στοιχεία για αίτηση στο gov.gr για τον προσωπικό αριθμό

Σε πολύ λίγο καιρό ο κάθε πολίτης θα μπορεί με μία απλή αίτηση στο gov.gr να βγάζει προσωπικό αριθμό. Ο υπ. Ψηφιακός Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου έδωσε νέο χρονοδιάγραμμα για την ημερομηνία που θα ανοίξει.

Αν και ήταν να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο, ωστόσο, πήρε παράταση για το νέο έτος.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο προσωπικός αριθμός του πολίτη που είναι μοναδικός για κάθε πολίτη, θα πάρει άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και μόλις βγει το Προεδικό Διάταγμα, θα ανάψει το πράσινο φως για αίτηση.

Αυτό υπολογίζεται πως θα γίνει σε μερικές ημέρες ή σε ένα μήνα. Δηλαδή, είτε μέσα στον Ιανουάριο, είτε μέχρι αρχές Φεβρουαρίου.

Τι είναι ο προσωπικός αριθμός

Ο προσωπικός αριθμός έρχεται για να κάνει την καθημερινότητά πιο εύκολη στην ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο προσωπικός αριθμός θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ακόμα ψηφία (ένα γράμμα και δύο αριθμοί).

Θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες, ενώ τα τελευταία ψηφία του θα τα επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, όταν ανοίξει η ειδική πλατφόρμα στο gov.gr.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, η διαδικασία για τον προσωπικό αριθμό πλέον απλοποιείται ως εξής:

Κάνοντας μια αίτηση σε έναν φορέα δημόσιο, ιδιωτικό, ο οποίος θέλει δύο – τρία στοιχεία μας, ποιοι είμαστε, πιθανώς την οικογενειακή μας κατάσταση, το εισόδημά μας, όλα αυτά πλέον με ένα μήνυμα που θα έρχεται στο wallet, θα μπορούμε να τα απαντάμε απευθείας.

Θα έρχεται, δηλαδή, ένα μήνυμα που θα λέει, για παράδειγμα, ότι για την αίτηση εγγραφής του παιδιού σας στον παιδικό σταθμό, θέλουμε αυτά τα στοιχεία σας, ποιος είστε, πόσα παιδιά έχετε, το εισόδημά σας, συμφωνείτε να τα αντλήσουμε για εσάς, και με την έγκριση του πολίτη, όλη η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα.

Πότε ανοίγει στο gov.gr ο προσωπικός αριθμός – Ποια στοιχεία χρειάζονται

Προς το παρόν δεν έχουμε στοιχεία για την ακριβή ημερομηνία.

Θα μπαίνετε στο gov.gr και λογικά με τους κωδικούς Taxisnet και το ΑΦΜ σας θα βγάζετε τον προσωπικό αριθμό πολίτη.

Το σίγουρο είναι πως θα την κάνετε ΕΔΩ.

Πότε είναι η Τσικνοπέμπτη 2024 – Είναι αργία;

Αργούμε ακόμα για την Τσικνοπέμπτη 2024, αφού για φέτος το Πάσχα πέφτει τον Μάιο.

Είναι η πρώτη μεγάλη γιορτή μετά τα Φώτα και είναι η ημέρα που τα νοικοκυριά τιμούν τα κρέατα, με την τσίκνα να απλώνεται σε όλη την πόλη. Εκτός από τα σπίτια και τα μπάρμπεκιου, η Τσικνοπέμπτη τιμάται και στις ταβέρνες και εστιατόρια, με τα παϊδάκια να έχουν την τιμητική τους.

Πότε πέφτει φέτος η Τσικνοπέμπτη 2024

Το 2023 γιορτάσαμ την Τσικνοπέμπτη νωρίς, στις 16 Φεβρουαρίου, για το 2024 η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται στις 7 Μαρτίου.

Θα περάσει δηλαδή ο τελευταίος μήνας του Φλεβάρη χωρίς κάποιο event.

To Πάσχα φέτος πέφτει την Κυριακή 5 Μαΐου. Έτσι, η Τσικνοπέμπτη η οποία γιορτάζεται σταθερά 59 ημέρες πριν από το Πάσχα, ορίστηκε για τις 7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις επιταγές της ορθόδοξης εκκλησίας, οι μέρες νηστείας είναι η Τετάρτη κι η Παρασκευή, οπότε σαν μέρα για το κρεατοφαγικό τσίκνισμα καθιερώθηκε η ενδιάμεση, δηλαδή η Πέμπτη.

Είναι αργία η Τσικνοπέμπτη;

Αν και πολύ θα θέλαμε να είχαμε μία επιπλέον αργία να τιμήσουμε την ημέρα κρεατοφαγίας όπως της πρέπει, όμως η Τσικνοπέμπτη δεν λογίζεται στις αργίες. Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις κάνουν ένα μικρό γλέντι με κεράσματα εκείνη την ημέρα.