Προειδοποίηση για όσους πάνε ταξίδι στο εξωτερικό τον Νοέμβριο

0
641
taxidi sakis arnaoytoglou taxidia
Ο Σάκης Αρναούτογλου συνιστά προσοχή για τα ταξίδια του Νοεμβρίου

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ισχυρά και έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες του Νοεμβρίου, συνιστώντας προσοχή σε όσους Έλληνες έχουν προγραμματίσει ταξίδια κυρίως στη βόρεια και δυτική Ευρώπη.

Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας – όταν δηλαδή η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την Ελλάδα – τα καιρικά δεδομένα δείχνουν πως ένα βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει ισχυρές καταιγίδες και αέρα προς τη βόρεια Ευρώπη.

Συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως προσοχή χρειάζεται για τους ταξιδιώτες σε:

Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο

Τονίζει μάλιστα εκτός από την Πέμπτη που θα είναι ημέρα κακοκαιρίας, φαίνεται πως δύσκολες καιρικές συνθήκες θα υπάρξουν και το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Φίλες και φίλοι προσοχή στις καιρικές συνθήκες εσείς που βρίσκεστε ή θα βρίσκεστε στην Δυτική – βορειοδυτική Ευρώπη προς τα μέσα της εβδομάδας και μετά!

Οπως τόνισα και στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 της περασμένης Παρασκευής: Οσοι λοιπόν βρίσκεστε ή σχεδιάζετε ταξίδι στη δυτική και κυρίως βορειοδυτική Ευρώπη (Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο προς τα μέσα της εβδομάδας και μετά, καλό θα είναι να γνωρίζετε πως και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για μια σοβαρή επιδείνωση τους καιρού στις προαναφερθείσες περιοχές από ένα ιδιαίτερα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, με ισχυρές βροχές αλλά κυρίως σφοδρούς- επικινδυνους ανέμους, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να δημιουργησουν και πολλά προβλήματα κυρίως την Πέμπτη 2/11.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι ασυνήθιστες καθυστερήσεις ή εκτροπές πτήσεων και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς!

Πολλά δε σημερινά προγνωστικά στοιχεία δεν αρκούνται στην θύελλα της ερχόμενης Πέμπτης. Υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο νέας σοβαρής επιδείνωσης του καιρού για τις παραπάνω περιοχές και για την Παρασκευή ή το Σάββατο 3-4/11 καθώς ένα νέο βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα μπορούσε να φέρει θυελλώδεις ανέμους για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες.

Ωστόσο, η ακριβής τροχιά αυτού του δεύτερου χαμηλού , είναι δύσκολο να προβλεφθεί σε αυτό το στάδιο»