Νέο μεγάλο χαστούκι για τη Μύκονο τον 15αύγουστο

0
1172
mikonos
Τι συμβαίνει στη Μύκονο

Στροφή έχουν κάνει πλέον οι τουρίστες στις δύο ναυαρχίδες των Κυκλάδων, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη για τον Δεκαπενταύγουστο.

Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού οι επιχειρηματίες των δύο νησιών εκφράζουν παράπονα για την επισκεψιμότητα και τις κρατήσεις.

Ακόμη ένα χαστούκι για τα δύο ελληνικά νησιά έρχεται για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας.

Οι λόγοι για αυτή την πτώση είναι η εκτόξευση των τιμών τα προηγούμενα χρόνια και ο κορεσμός. Πλέον πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να επισκεφθούν πιο εναλλακτικούς προορισμούς.

Αύξηση επισκεψιμότητας καταγράφουν η Ζάκυνθος, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Νάξος, καθώς και κοντινά στην Αττική νησιά όπως η Αίγινα και η Κέα.

Τι συμβαίνει τον 15αύγουστο σε Μύκονο και Σαντορίνη

Όσον αφορά το πενθήμερο του Δεκαπενταύγουστου, με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι προκρατήσεις είναι άκρως εντυπωσιακές για το χρονικό διάστημα 11/8-16/8, αγγίζοντας το 95%-99% στο σύνολο των νησιωτικών προορισμών της χώρας μας.

Το μικρότερο ποσοστό προ-κρατήσεων καταγράφεται στη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, οι προκρατήσεις για ακίνητα εγγεγραμμένα στη πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb αγγίζει το 84% (94% πέρυσι) για το πενθήμερο 11/8-16/8, με τη διαθεσιμότητα να αγγίζει τα 409 ακίνητα. Το σύνολο της δυναμικής του νησιού σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (διαμερίσματα/μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) αριθμεί 3.849 ακίνητα, έναντι 3.536 τη περσινή χρονιά. Το συνολικό κόστος μίσθωσης για 5 διανυκτερεύσεις σε ακίνητο κατάλληλο για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα ξεκινά από 1.187€, έναντι των 1.736€ πέρυσι.

Στην Σαντορίνη οι προκρατήσεις για τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου αγγίζουν το 95% (98% πέρυσι), όσον αφορά τα εγγεγραμμένα ακίνητα στη πλατφόρμα Airbnb.

Το κόστος μίσθωσης κατοικίας κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα για 5 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 790€, έναντι 1.642€ πέρυσι.