Νέα τεράστια τηλεφωνική απάτη: «Η ΔΕΗ σας χρωστά λεφτά»

0
902
dei apati
Η απάτη με τη ΔΕΗ

Μία μεγάλη απάτη έχουν στήσει επιτήδειοι, προσπαθώντας να εκμεταλλευτουν την οικονομική κατάσταση συμπολιτών μας, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών ή μεγάλων επιχειρήσεων. Το τελευταίο κόλπο τους, όπως καταγγέλουν στο eidiseistwra.gr αναγνώστες, είναι η επιστροφή ενός μεγάλο χρηματικού ποσό από την ΔΕΗ ή τον ΔΕΔΔΗΕ.

Κάποιος μη εξοικειωμένος με την τεχνολογία, μπορεί πολύ εύκολα να την πατήσει και να χάσει τα χρήματα που έχει από την πιστωτική του κάρτα σε κάποια δευτερόλεπτα.

Διαβάστε παρακάτω το κόλπο που έστησαν και πώς θα προσπαθήσουν να σας ξεγελάσουν δίνοντας την κάρτα σας.

«Από τη ΔΕΗ είμαστε, σας χρωστάμε λεφτά» Το μεγάλο ψέμα

Σύμφωνα με την καταγγελία αναγνώστη, οι επιτήδειοι τηλεφωνούν στο κινητό του υποψήφιου θύματος και προσποιούνται τον υπάλληλο της ΔΕΗ ή της ΔΕΔΔΗΕ. Του αναφέρουν προσωπικά στοιχεία του ίδιου ή κάποιου συγγενικού προσώπου, το οποίο έχει λογαριασμό ρεύματος στο όνομά του για να τον πείσουν για την εγκυρότητα του τηλεφωνήματος.

Ίσως βρίσκουν παλιούς λογαριασμούς ρεύματος σε πολυκατοικίες και τις συνδέουν άλλους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων.

Μόλις το θύμα απαντήσου, αναφέρουν πως ο ΔΕΔΔΗΕ ή ΔΕΗ χρωστά π.χ 150 ευρώ και πρέπει αυτά να επιστραφούν αμέσως. Φυσικά, αν το θύμα πει να εξαργυρωθούν στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ, απαντούν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και θα πρέπει να πιστωθούν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό.

Έπειτα θα σας ζητήσουν τον κωδικό που γράφει πάνω η χρεωστική / πιστωτική κάρτα και τον κωδικό στο πίσω μέρος.

Κάποιος που ηλικιωμένος ή μη εξεικοιωμένος με την τεχνολογία θα την πατήσει και η επιτήδειοι θα πάρουν από τον λογαριασμό του τα χρήματα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Οπότε προσοχή και ενημερώστε τους δικούς σας ανθρώπους για τη μεγάλη απάτη με τη ΔΕΗ.