Αγίων Θεοδώρων 2024: Γιατί δεν γιορτάζει ο Θοδωρής;

0
3378
giorti agiwn theodwrwn thodwris 2024
Πότε είναι των Αγίων Θεοδώρων 2024

Ένα μεγάλο μπέρδεμα συμβαίνει με την γιορτή του Θοδωρή και την ημέρα των Αγίων Θεοδώρων 2024. Βλέπετε, πολλοί νομίζουν πως οι Θοδωρήδες γιορτάζουν εκείνη την ημέρα, όμως, υπάρχουν και άλλες γιορτές για το συγκεκριμένο όνομα.

Εάν δεν το γνωρίζετε, τότε σας πληροφορούμε πως το όνομα Θοδωρής και Θεοδώρα γιορτάζει τρεις φορές τον χρόνο, με τις γιορτές να είναι κινητές.

Θα πρέπει δηλαδή να ευχηθείτε στον Θοδωρή ανάλογα με τον Άγιο στον οποίο είναι ταγμένος.

Πότε είναι των Αγίων Θεοδώρων 2024

Οι Άγιοι Θεόδωροι είναι δύο. O Άγιος Θεόδωρος Τήρων και ο Άγιος Θεόδωρος Στρατηλάτης.

Το Σάββατο 23/3 ονομάζεται και «Ψυχοσάββατο της Τυρινής» (Ψυχοσάββατο των Αγίων Θεοδώρων). Tο Ψυχοσάββατο της Τυρινής γιορτάζεται το Σάββατο της α΄ εβδομάδος των νηστειών, όπου γιορτάζουμε την μνήμη του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.

Για φέτος η γιορτή των Αγίων Θεοδώρων 2024 είναι το Σάββατο 23/3

Aγίων Θεοδώρων 2024: Πότε γιορτάζει ο Θοδωρής και η Θεοδώρα

Πάμε να δούμε όλες τις γιορτές του Θοδωρή μέσα στο 2024.

Τρεις είναι η ημερομηνίες που γιορτάζει ο Θοδωρής, ανάλογα με τον τόπο καταγωγής του ή την ημέρα που έχει επιλέξει να γιορτάζει:

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024: Θεοδώρου μεγαλομάρτυρος του Τήρωνος
Κυριακή 12 Μαΐου 2024: Οσίου Θεοδώρου εν Κυθήροις ασκήσας
Σάββατο 23 Μαρτίου 2024: Ανάμνηση θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Τι σημαίνει το όνομα Θεόδωρος

Αρχαίο ελληνικό όνομα που σημαίνει “δώρο του Θεού”. Προέρχεται από τις λέξεις Θεός+δώρον που σημαίνουν “αυτός που άρχει, που εξουσιάζει, το υπέρτατο ον και ό,τι προσφέρεται ως δείγμα φιλίας, χάρισμα”.

Ποια άλλα ονόματα γιορτάζουν εκτός από τον Θοδωρή

Τα ονόματα που γιορτάζουν στις 17/2 – είναι η πιο συνηθισμένη ημερομηνία γιορτής του Θοδωρή και της Θεοδώρας – σύμφωνα με το eortologio.net:

Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Τεό, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Άλλαξε η γιορτή του Αγίου Γεωργίου 2024: Μπέρδεμα

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι κινητή και κάθε χρόνο αλλάζει ανάλογα με την ημερομηνία που πέφτει το Πάσχα. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο έχουμε ένα μικρό μπέρδεμα.

Για να μην μπερδεύεστε, υπάρχει ένα μικρό «κόλπο» στον υπολογισμό της μεγάλης γιορτής του Αγίου Γεωργίου. Κανονικά γιορτάζεται στις 23 Απριλίου, αν το Πάσχα πέφτει πριν, τότε οι Γιώργηδες και οι Γιωργίες γιορτάζουν εκείνη την ημέρα, αν το Πάσχα πέφτει μετά τις 23 Απριλίου, τότε αλλάζει μέρα και η γιορτή.