ΑΣΕΠ 2023: Φιάσκο! Καταγγελία για τον διαγωνισμό – Τι απίστευτο έγινε

0
2344

Περίπου 75.000 άτομα έδωσαν εξετάσεις το Σάββατο 4 Μαρτίου για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις να δημοσιεύονται χθες.

Δείτε ΕΔΩ τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις

Μετά το πέρας των εξετάσεων, υπήρξαν αρκετές καταγγελίες για τις ερωτήσεις και κατά πόσο αυτές είχαν σωστές απαντήσεις.

Μία εβδομάδα μετά, και έπειτα από τη δημοσίευση των απαντήσεων ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο Γρηγόρης Θεοδωράκης πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχώρησαν σε μία απίστευτη καταγγελία για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη να ζητήσει μια συγγνώμη – έστω και υποκριτική – για τον διαγωνισμό, τον οποίο χαρακτήρισαν φιάσκο.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έστηνε ένα προεκλογικό εμπόριο ελπίδας για χιλιάδες υποψηφίους χωρίς να διασφαλίζει πόσοι θα διοριστούν, πότε και πού. Η κυβέρνηση ετοίμαζε σε προεκλογικό χρόνο έναν γραπτό διαγωνισμό – μαμούθ, χωρίς να πείθει για την ετοιμότητά της», αναφέρεται αρχικά στη δήλωση τους.

Και συνεχίζει λέγοντας πως το «ψηφιακό και επιτελικό κράτος» των Αρίστων της ΝΔ δεν κατάφερε να φωτοτυπήσει σωστά τα θέματα για τους υποψηφίους.

Τι συνέβη; Πού ήταν το λάθος

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να βγάλει ανακοίνωση το ΑΣΕΠ που αναφέρει «ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων, για δεκαεπτά (17) ερωτήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73) η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή.

«Βγείτε και παραδεχθείτε ότι είστε ανίκανοι να διοργανώσετε ακόμη και μια στοιχειώδη διαγωνιστική διαδικασία.

Βγείτε και ζητήστε μια συγνώμη -έστω και υποκριτική, όπως συνηθίζετε στο κόμμα σας- από τους χιλιάδες υποψηφίους για την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν.

Ή μήπως φταίμε όλοι μαζί κ. Βορίδη;​», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το λέγαμε, το φωνάζαμε με κάθε τρόπο. Με ανακοινώσεις, με επίκαιρες ερωτήσεις, με αρθρογραφία στον τύπο: Η κυβέρνηση της ΝΔ έστηνε ένα προεκλογικό εμπόριο ελπίδας για χιλιάδες υποψηφίους χωρίς να διασφαλίζει πόσοι θα διοριστούν, πότε και πού. Η κυβέρνηση ετοίμαζε σε προεκλογικό χρόνο έναν γραπτό διαγωνισμό – μαμούθ, χωρίς να πείθει για την ετοιμότητά της. Είναι η πρώτη φορά στα 30 χρόνια λειτουργίας του θεσμού που νομοθέτησε ο αείμνηστος Αναστάσιος Πεπονής επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου -και καταψήφισε τότε η ΝΔ!- που γίνεται γραπτός διαγωνισμός στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός κ. Βορίδης μας αγνόησαν προκλητικά. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε. Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ που αναφέρει «ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων, για δεκαεπτά (17) ερωτήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73) η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή, λόγω της απόκλισης που παρατηρήθηκε στην ευκρίνεια/φωτεινότητα σκιασμένων κρίσιμων τετραγώνων κατά τη φωτοτύπηση των ερωτηματολογίων σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων» αποτελεί την πλήρη επιβεβαίωση των καταγγελιών πολλών υποψηφίων, αλλά κυρίως αποτελεί επιβεβαίωση της πρωτοφανούς ανικανότητας της κυβέρνησης.

Με δυο λόγια: το «Επιτελικό» και «Ψηφιακό» Κράτος των «Αρίστων» της ΝΔ δεν κατάφερε να φωτοτυπήσει σωστά τα θέματα για τους υποψηφίους…

Επειδή προφανώς αυτά δεν μπορούν όχι να γίνουν αποδεκτά, αλλά ούτε καν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, κύριε Βορίδη, σας καλούμε να σταματήσετε επιτέλους να κρύβεστε.

Βγείτε και αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Βγείτε και παραδεχθείτε ότι είστε ανίκανοι να διοργανώσετε ακόμη και μια στοιχειώδη διαγωνιστική διαδικασία.

Βγείτε και ζητήστε μια συγνώμη -έστω και υποκριτική, όπως συνηθίζετε στο κόμμα σας- από τους χιλιάδες υποψηφίους για την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν.

Ή μήπως φταίμε όλοι μαζί κ. Βορίδη;​