Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Άνοιξε η αίτηση στο gov

0
286
koinwnikos tourismos aitisi gov.gr
Ανοίγει ξανά για αίτηση στο gov.gr ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024

Τέλη Μαΐου ανοίγει για το 2024 – 2025 ο κοινωνικός τουρισμός 2024, με αλλαγές στις διανυκτερεύσεις και τις περιοχές για διακοπές.

Το πρόγραμμα για φθηνότερες διακοπές και ακτοπλοϊκά αφορά τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε ανέργους της ΔΥΠΑ. Φυσικά μόνο αυτούς που πληρούν κάποια οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Τα voucher φέτος θα τα λάβουν 300.000 δικαιούχοι.

Πάμε να δούμε χρηστικές πληροφορίες για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024.

Πότε ανοίγει ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024 για αίτηση

Οι τελευταίες πληροφοροίες αναφέρουν πως το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024 ανοίγει μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Προσοχή! Αν έχετε επιταγή κοινωνικού τουρισμού 2023, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε έως το τέλος του Ιουνίου 2024, καθώς μετά λήγει και δεν μπορείτε να την εξαργυρώσετε.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων, ενώ επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Οι δικαιούχοι των voucher του Κοινωνικού Τουρισμού 2024

Δικαιούχοι του φετινού προγράμματος είναι:

– εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Εν δυνάμει δικαιούχος είναι όποιος πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια και:

  • δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
  • δεν πρέπει να λαμβάνει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Επομένως, όσοι έχουν πάρει επιταγή για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2023-2024 ή Τουρισμό για Όλους 2024 δεν δικαιούνται να κάνουν αίτηση στον Κοινωνικό Τουρισμό 2024-2025.

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Αίτηση ΕΔΩ στο gov.gr

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Οι δωρεάν διανυκτερεύσεις και τα φθηνά ακτοπλοϊκά

Η διάρκεια της διαμονής για τους δικαιούχους-ωφελούμενους καθορίζεται από 1 έως 6 διανυκτερεύσεις για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εκτός από τους *Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Έβρου και Ρόδου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως και 12* διανυκτερεύσεις.

Η οικονομική αξία της επιταγής για τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα διαφέρει ανάλογα με την περιοχή, τον τύπο, την περίοδο και την κατηγορία του καταλύματος, ως εξής:

  • Ξενοδοχεία: Οι τιμές επιδότησης για όλες τις περιοχές της χώρας (εκτός Ιστιαίας – Αιδηψού κλπ*) κυμαίνονται από 21 ευρώ (1 αστέρι, χωρίς πρωινό) έως και 35 ευρώ (5 αστέρια με πρωινό).
  • Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα: Σε όλη τη χώρα (πλην Ιστιαίας – Αιδηψού κλπ), η επιδότηση ξεκινά από 16 ευρώ (2 κλειδιά, χωρίς πρωινό) και φτάνει τα 27 ευρώ (5 κλειδιά, με πρωινό).
  • Ιστιαία – Αιδηψός κλπ: Οι τιμές επιδότησης σε αυτές τις περιοχές ξεκινούν για τα ξενοδοχεία από 29 ευρώ (1 αστέρι) και φτάνουν έως και 56 ευρώ (5 αστέρια). Για ενοικιαζόμενα δωμάτια, η επιδότηση ξεκινά από 22 ευρώ (1 κλειδί) και φτάνει στα 40 ευρώ (5 κλειδιά).

Οι τιμές επιδότησης για όλη τη χώρα αυξάνονται κατά 20% για διανυκτερεύσεις τον Αύγουστο του 2024 και κατά τις περιόδους από 15 Δεκεμβρίου 2024 έως 14 Ιανουαρίου 2025 και από 11 Απριλίου 2025 έως 27 Απριλίου 2025.

Το ποσοστό της οικονομικής αξίας της επιταγής για την ακτοπλοϊκή μετάβαση των δικαιούχων – ωφελούμενων προσδιορίζεται ως εξής:

  • Στο 50% για το γενικό πληθυσμό.
  • Στο 100% για άτομα με αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.