Κλείνει το allazothermosifona.gov.gr για αίτηση

0
13364
allazothermosifona.gov.gr aitisi iliakos thermosifonas
Πότε τελειώνουν οι αιτήσεις στο allazothermosifona.gov.gr

Λίγες ημέρες περιθώριο έχουν ακόμη όσοι ενδιαφερόμενοι θέλουν να κάνουν αίτηση στο allazothermosifona.gov.gr για το πρόγραμμα Αλλάζω Θερμοσίφωνα 2023.

Υπενθυμίζεται πως όλοι μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση στο allazothermosifona.gov.gr, ανεξάρτητα από τον λήγοντα του ΑΦΜ τους.

Ωστόσο προσοχή, γιατί σε λίγο η πλατφόρα λήγει και το πρόγραμμα Αλλάζω Θερμοσίφωνα 2023 κατεβάζει ρολά. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για παράταση.

Πότε τελειώνει το πρόγραμμα allazothermosifona.gov.gr για αίτηση

Η πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr κλείνει για αίτηση στις 20 Ιουνίου 2023 στις 15.00.

Υπενθυμίζεται πως θα αλλάξουν θερμοσίφωναα μόνο 120.000 νοικοκυριά και η ζήτηση για τα vouchers είναι τεράστια.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για το allazothermosifona.gov.gr

Οι δικαιούχοι θα πάρουν το voucher με την επιδότηση που δικαιούνται για την αλλαγή του παλιού τους θερμοσίφωνα με ηλιακό θερμοσίφωνα, μετά τον έλεγχο των κοινωνικών και οικονομικών στοιχείων που έχουν δηλώσει στην ειδική πλατφόρμα.

Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να βγουν πριν από τις 20 Ιουνίου, καθώς θα συνε

χίζονται οι αιτήσεις. Έτσι έπειτα από εκείνη την ημέρα, οι αιτήσεις θα βαθμολογηθούν και στη συνέχεια θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες.

Οδηγίες για αίτηση στο allazothermosifona.gov.gr

Μπείτε στη πλατφόρμα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ θα πρέπει να κάνετε τα εξής βήματα:

Αρχικά θα πρέπει να κάνετε είσοδο με τους κωδικούς του Taxisnet που έχετε.

Υπενθυμίζετε πως πλέον οι αιτήσεις γίνονται ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Δηλαδή, όλοι όσοι θέλουν να αλλάξουν τον θερμοσίφωνά τους μπορούν να κάνουν αίτηση.

Έπειτα εισάγετε τα παρακάτω 6 στοιχεία:

  • τον 11-ψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας στην οποία βρίσκεται εγκατεστημένος ο προς αντικατάσταση θερμοσίφωνας,
  • ότι στην κατοικία του μπορεί να τοποθετηθεί Ηλιακός Θερμοσίφωνας και δεν υπάρχει περιορισμός από κανονισμούς λειτουργίας (π.χ. κανονισμός πολυκατοικίας, κανονισμός λειτουργίας κτηρίου κ.λπ.) ή το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο,
  • ότι εφόσον η κατοικία είναι ενοικιαζόμενη/παραχω-ρούμενη υπάρχει συναίνεση του ιδιοκτήτη
  • ότι δεν έχει υποβάλει αίτηση επιδότησης Ηλιακού Θερμοσίφωνα από άλλο Ταμείο ή χρηματοδοτικό μέσο ή από άλλο πρόγραμμα ευρωπαϊκό ή εθνικό όπως για παράδειγμα στα προγράμματα Εξοικονομώ
  • την ύπαρξη ή μη μέλους ΑΜΕΑ στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κατά περίπτωση διασταύρωση με στοιχεία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή εναλλακτικά, μέσω προσκόμισης αντίστοιχης γνωμάτευσης ή πιστοποιητικού από υγειονομική επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας ή άλλη αρμόδια αρχή, η οποία κατά το νόμο εξακολουθεί να ασκεί τις αρμοδιότητές της,
  • Τον αριθμό τηλεφώνου για να έρθει το voucher και αν υπάρχει το email.

Σημαντικές προϋποθέσεις για την επιδότηση για θερμοσίφωνα

Εκτός από τα κριτήρια που πρέπει να πληροίτε ως δικαιούχοι, υπάρχουν και μερικές προϋποθέσεις για να λάβετε τις επιταγές.

Αρχικά θα πρέπει να έχετε έναν παλιό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, ο οποίος να είναι

λειτουργικός,

να είναι τοποθετημένος στην κατοικία που έχετε δηλώσει.

Και να είναι χωρητικότητας ≥ 40 λίτρων.