Επιταγή ακρίβειας Πάσχα 2023 – Η επίσημη απόφαση

0
19864
epitagi akribeias pasxa
Θα δοθεί τελικά νέα επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα 2023

Μετά το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ σε συνταξιούχους, με αγωνία ανέμεναν τα ευάλωτα νοικοκυριά την επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα 2023.

Άλλωστε για δύο χρόνια η επιταγή ακρίβειας λίγο πριν το Πάσχα και τα Χριστούγεννα έδινε ανάσα σε χιλιάδες πολίτες, που κάλυπταν με αυτό βασικές ανάγκες, πόσω μάλλον τώρα, που η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις έχουν κυριολεκτικά ρημάξει την ελληνική κοινωνία.

Μετά τα ερωτήματα που έθεσαν οι πολίτες, η κυβέρνηση μέσω των εκπροσώπων της αναγκάστηκε να δώσει μία απάντηση.

Αρχικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στον ΣΚΑΪ πρόσφατα και σε ερώτηση για νέα επιταγή ακρίβειας δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και απέκλεισε ένα τέτοιο σενάριο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ό,τι είναι θα το ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα. Μια κρίσιμη λέξη είναι να εξασφαλίζουμε τους πόρους με ασφάλεια. Με ασφάλεια δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Τελικά θα δοθεί επιταγή ακρίβειας αυτό το Πάσχα

Στα σενάρια περί μίας εμβόλιμης επιταγής ακρίβειας έβαλε τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου!

«Όλες οι πολιτικές ενίσχυσης της κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά έχουν ανακοινωθεί και υλοποιούνται. Είτε αυτός είναι ο νέος κατώτατος μισθός, είτε το Market Pass συνεπώς, ούτε έχει σχεδιαστεί τίποτα ούτε πρόκειται να ανακοινωθεί τίποτα».

Έτσι, έκλεισε οριστικά ο κύκλος της νέας επιταγής ακρίβειας.

Θα δοθεί fuel pass 3;

Με την ακρίβεια στα… ύψη, η επιταγή «πέθανε», όμως οι πολίτες ελπίζουν πως τα σενάρια για fuel pass 3 θα βγουν αληθινά τουλάχιστον, καθώς τα καύσιμα όλο και ακριβαίνουν.

Η δήλωση που πυροδότησε τα σενάρια ήταν αυτή του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, αναφερόμενος στην αύξηση της τιμής της βενζίνης.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass».