Επίδομα ρεύματος 2024 για λίγες ώρες ακόμα η αίτηση

0
644
epidoma reumatos epidoma thermansis me reuma aitisi gov.gr
Τι ξέρουμε για την αίτηση και την πληρωμή του επιδόματος ρεύματος 2024

Έφτασε η ώρα που η αίτηση για το επίδομα ρεύματος 2024 κλείνει στο MyΘέρμανση. Νέα παράταση δεν θα δώσει το υπουργείο, γι’ αυτό και όσοι θέλουν μπορούν μέχρι τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου να κάνουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης στο ρεύμα, που δίνεται ως έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος, υπολογίζονταν περίπου στα 1,2 εκατ., όμως περίπου 500.000 ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν. Ίσως γιατί είχαν πάρει το επίδομα θέρμανσης, οπότε δεν είναι δικαιούχοι.

Μόλις κλείσουν οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος στο MyΘέρμανση, θα περιμένουμε τις ανακοινώσεις για την πληρωμή του. Δηλαδή σε ποιον λογαριασμό ρεύματος θα δούμε την έκπτωση. Θα είναι στον επόμενο ή την Άνοιξη. Μένει να διευκρινιστεί.

Πότε λήγει η αίτηση για επίδομα ρεύματος 2024

Αν και κανονικά έληγε στις 19 Ιανουαρίου, το χαμηλό ενδιαφέρον των πολιτών έδωσε παράταση έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Η πλατφόρμα θα κλείσει στις 6 του Φλεβάρη.

Το ποσό που θα πάρετε για το επίδομα ρεύματος 2024

Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024 και εμφανίζεται ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (έναντι ή εκκαθαριστικό) των δικαιούχων.

Το επίδομα υπολογίζεται ανάλογα με την περιοχή που μένετε, όπως και το επίδομα θέρμανσης.

Επίδομα ρεύματος 2024 στο myΘέρμανση της ΑΑΔΕ – Βήμα – βήμα η αίτηση

Πάμε να δούμε τι χρειάζεται για να κάνετε την αίτηση για επίδομα ρεύματος.

Ο κάθε δικαιούχος μπορεί να κάνει μόνο μία αίτηση με τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά θα μπείτε στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

και θα χρειαστείτε -εκτός από τους κωδικούς taxisnet- τα εξής στοιχεία:

  • Η κατοικία σας είναι ενοικιαζόμενη/Εισάγετε έναν ΑΦΜ εκμισθωτή
  • Όνοματεπώνυμο Εκμισθωτή
  • Εισάγετε έναν ΑΦΜ/Όνοματεπώνυμο παραχωρούντος
  • Παρακαλούμε εισάγετε τον αριθμό παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της κύριας κατοικίας σας
  • e-mail επικοινωνίας
  • Τηλέφωνο Οικίας
  • Κινητό τηλέφωνο

Στη συνέχεια μόλις γίνει ο έλεγχος των στοιχείων, η ΑΑΔΕ θα αποστείλει τα στοιχεία στον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για να ενημερώσει τους προμηθευτές ρεύματος ώστε να εφαρμοστή η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Διαβάστε ΕΔΩ ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος

Μπέρδεμα με την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης με ρεύμα – Πότε θα γίνει

«Γρίφος» αποτελεί το πότε και σε ποιο λογαριασμό ρεύματος θα δούμε πιστωμένη την έκπτωση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι είτε σε έναντι είτε σε εκκαθαριστικό λογαριασμό, όμως το χρονικό διάστημα για την έκπτωση δεν το έχει δώσει η κυβέρνηση.

Γνωρίζουμε ότι θα αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2024 και πως θα γίνει σε κάποιον λογαριασμό. Αυτό που απαιτείται από τους καταναλωτές είναι η υποβολή των στοιχείων των δαπανών που προκύπτουν από τους λογαριασμούς που αφορούν στην περίοδο επιδότησης, η οποία όμως δύναται να γίνει σταδιακά, κατά την έκδοση του εκάστοτε λογαριασμού.

Σε κάθε περίπτωση, ο δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει, έως και 15 Σεπτεμβρίου 2024, τα στοιχεία για το σύνολο των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί για την παροχή του και αφορούν σε κατανάλωση της περιόδου ενίσχυσης.

Δηλαδή, κάποιος που θα υποβάλλει αμέσως τον λογαριασμό ρεύματος εκείνης της περιόδους μπορεί να πάρει την έκπτωση στον αμέσως επόμενο λογαριασμό. Αλλά μπορεί και κάτι τέτοιο να μην γίνει άμεσα και να δοθεί στον λογαριασμό του Ιονίου, για παράδειγμα.

Αποτελεί ακόμα μυστήριο η ακριβής ημερομηνία της έκπτωσης. Ωστόσο, αν το καταβάλλετε μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα τα χάσετε.

Προσοχή όμως πρέπει πρώτα να κάνετε αίτηση στην ΑΑΔΕ!