Επίδομα 600 ευρώ με αίτηση στο gov.gr – Δικαιούχοι

0
16834
epidoma 600 eyrw opeka aitisi
Μέχρι πότε η αίτηση για επίδομα ΟΠΕΚΑ 600 ευρω στο gov.gr

Ποιοι οι δικαιούχοι για το επίδομα 600 ευρώ του ΟΠΕΚΑ μετά από αίτηση στο gov.gr. Ανοιχτές οι αιτήσεις.

Οι δικαιούχοι για το επίδομα 600 ευρώ

Το επίδομα που ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ αφορά τις:

οικογένειες -τουλάχιστον δύο ατόμων- που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Ποιοι παίρνουν 600 ευρώ και ποιοι 300 ευρώ

600 ευρώ θα πάρουν όσοι δικαιούχοι έχουν οικογενειακό εισόδημα ανά έτος που δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ

300 ευρώ ετησίως, θα πάρουν εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3.000 έως 4.700 ευρώ.

Μέχρι πότε οι αιτήσεις για το επίδομα 600 ευρώ

Θα μπορείτε να κάνετε αίτηση μέχρι 30/10/2023.

Τι θα κάνετε αν απορρίφθηκε η αίτησή σας πέρυσι

Οι πολίτες, των οποίων η αίτηση του 2022 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για το έτος 2023, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Πού η αίτηση με taxisnet

Για να κάνετε αίτηση θα μπείτε ΕΔΩ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός τους και ηλεκτρονικά με τους προσωπικούς κωδικούς TAXIS.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ, στο τέλος της διαδικασίας, θα αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο η σχετική ειδοποίηση με e-mail ή με sms.

Οι αιτήσεις γίνονται και μέσω ΚΕΠ.

Ο σύνδεσμος είναι προσβάσιμος και μέσω του site του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) στο πεδίο «Οικογένειες».

Η νέα ημερομηνία για αίτηση του Youth Pass στο gov.gr

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα Youth Pass αφορά τους νέους και συγκεκριμένα τους 18άρηδες και τους 19άρηδες, οι οποίοι θα πάρουν μία ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ για να τη χρησιμοποιούν σε τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός κτλ.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν τελικά το επίδομα θα δοθεί με αίτηση ή θα γίνει αυτόματα η επιβεβαίωση των στοιχείων.

Αν πάμε με βάση το πρώτο σενάριο και τελικά οι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν αίτηση στο gov.gr, τότε η νέα ημερομηνία είναι προς τέλη του Οκτωβρίου.

Μέχρι πριν μέρες γνωρίζαμε πως θα ανοίξει μέσα στον Σεπτέμβριο. Όμως, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπ. Οικονομικών κ. Όμηρος Τσάπαλος ανέφερε στο Open πριν μέρες πως τελικά θα υπάρξει και νέα καθυστέρηση για την αίτηση.

Πότε η πληρωμή των 150 ευρώ

Μετά την καθυστέρηση στις αιτήσεις έρχεται καθυστέρηση και στην πληρωμή του επιδόματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο, το επίδομα θα το λάβουν πριν το τέλος του έτους.

Αν είναι μέσα στον Νοέμβριο ή μέσα στον Δεκέμβριο δεν το γνωρίζουμε.

Πώς η αίτηση για Youth Pass στο gov.gr με Taxisnet

Αν αποφασίσουν τελικά το Youth Pass να δίνεται μετά από αίτηση των δικαιούχων, τότε 18άρηδες και 19άρηδες θα πρέπει να μπουν στο gov.gr ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ, όπου θα υπάρχει ειδική κατηγορία – δεν έχει ανοίξει ακόμα -.

Στη συνέχεια με τους κωδικούς Taxisnet θα μπαίνουν στην πλατφόρμα, πιθανότατα θα χρειάζεται κάποια επιβεβαίωση των στοιχείων τους, το τηλέφωνο και το email, ώστε να εκδοθεί η ψηφιακή κάρτα.

Μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων θα λαμβάνουν ένα SMS και ένα email με οδηγίες για την έκδοση και τη χρήση του voucher.