Επίδομα 1.000 ευρώ άνεργοι: Νέα πληρωμή από ΔΥΠΑ

0
1192
epidoma 1000 eurw
Πότε η πληρωμή του επιδόματος 1.000 ευρώ σε ανέργους

Νέα πληρωμή για το επίδομα 1.000 ευρώ από τη ΔΥΠΑ σε ανέργους που έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα πράσινων δεξιοτήτων.

Όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ στο dypa.gov.gr, συνεχίζει τις πληρωμές σε ανέργους και ήδη το ποσό έχει καταβληθεί σε πάνω από 42.000 ανέργους.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ αφορά 120.000 νέους.

Παράλληλα, πολλοί είναι αυτοί που έχουν τελειώσει εδώ και μήνες το πρόγραμμα, έχουν μάλιστα, συμπληρώσει και το ειδικό ερωτηματολόγιο., όμως δεν βλέπουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους.

Στέλεχος της ΔΥΠΑ ανέφερε πως οι πληρωμές από το εν λόγω πρόγραμμα τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προγράμματα που οι φορείς κάνουν τις πληρωμές ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Προσοχή! Όμως πρέπει όσοι έχετε ολοκληρώσει το πρόγραμμα να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει το ειδικό ερωτηματολόγιο.

Αλλαγή με την πληρωμή του επιδόματος 1.000 ευρώ

Πριν το Πάσχα, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης είχε αναφέρει πως οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν πριν το τέλος Απριλίου. Όμως κάτι τέτοιο δεν τηρήθηκε τελικά.

Η εμπλοκή προέκυψε – εκτός από το ερωτηματολόγιο που δεν συμπληρώθηκε – γιατί εκτός από την ΔΥΠΑ στη διαδικασία συμμετέχουν και τα ΚΕΚ, αλλά και ανεξάρτητοι φορείς πιστοποίησης. Έτσι χρειάστηκε μεγαλύτερη διαδικασία για τα δικαιολογητικά.

Πού θα συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο για το επίδομα 1.000 ευρώ

Μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος είναι η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας του voucher: https://voucher.gov.gr -> Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου Ωφελούμενου (πρόσκληση Ανέργων)

Υπενθυμίζεται πως σύμφωναα με τους όρους της πρόσκλησης, κάθε ωφελούμενος δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο ωφελούμενος απαιτείται να ολοκληρώσει την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, προκειμένου να λάβει το σύνολο του επιδόματος κατάρτισης. Συνολικά, η κατάρτιση είναι διάρκειας 200 ωρών.

Νέα εξέλιξη για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε μία παράταση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση λέει πως δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου 2023. Έτσι, τα εν λόγω προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης ανέργων εργαζομένων σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες λήγουν τέλος Μαΐου.

Τα προγράμματα κατάρτισης που απευθύνονται σε 120.000 ανέργους και 150.000 εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα αντίστοιχα, υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης, για την απόκτηση ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων και να λάβουν αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Στόχος της δράσης είναι οι καταρτιζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Μπείτε ΕΔΩ να διαβάσετε αναλυτικά