Αίτηση για επίδομα ρεύματος 2024: Λίγες ακόμα στο myΘέρμανση

0
4528
epidoma reumatos 2023 2024 aitisi aade
Πότε θα κάνετε αίτηση για το επίδομα ρεύματος 2024

Ελάχιστες ακόμα μέρες για αίτηση για επίδομα ρεύματος 2024 ή επίδομα θέρμανσης με ρεύμα, στο MyΘέρμανση της ΑΑΔΕ. Η καταληκτική ημερομηνία έρχεται και παράταση δεν θα δώσουν οι αρμόδιοι φορείς.

Η αίτηση λήγει την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου και η πληρωμή είναι άγνωστη προς το παρόν. Το συγκεκριμένο επίδομα δικαιούνται όσοι δεν έχουν λάβει το επίδομα θέρμανσης και οι δικαιούχοι υπολογίζονται 1,2 εκατ. πολίτες. Όμως οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι ελάχιστες, αναλογικά μεε τους δικαιούχους.

Για να κάνετε την αίτηση δεν χρειάζεται να μπείτε στο gov.gr αλλά στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, MyΘέρμανση και από εκεί με κωδικούς taxisnet θα καταχωρήσετε τα στοιχεία που χρειάζονται.

Κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ και θα την δείτε ως έκπτωση σε κάποιο λογαριασμό ρεύματος. Το ποσό είναι ανάλογο με τον τόπο της κατοικίας σας.

Επίδομα ρεύματος 2024 στο myΘέρμανση της ΑΑΔΕ – Τρόπος για να κάνετε αίτηση

Πάμε να δούμε τι χρειάζεται για να κάνετε την αίτηση για επίδομα ρεύματος.

Ο κάθε δικαιούχος μπορεί να κάνει μόνο μία αίτηση με τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά θα μπείτε στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

και θα χρειαστείτε -εκτός από τους κωδικούς taxisnet- τα εξής στοιχεία:

 • Η κατοικία σας είναι ενοικιαζόμενη/Εισάγετε έναν ΑΦΜ εκμισθωτή
 • Όνοματεπώνυμο Εκμισθωτή
 • Εισάγετε έναν ΑΦΜ/Όνοματεπώνυμο παραχωρούντος
 • Παρακαλούμε εισάγετε τον αριθμό παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της κύριας κατοικίας σας
 • e-mail επικοινωνίας
 • Τηλέφωνο Οικίας
 • Κινητό τηλέφωνο

Στη συνέχεια μόλις γίνει ο έλεγχος των στοιχείων, η ΑΑΔΕ θα αποστείλει τα στοιχεία στον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για να ενημερώσει τους προμηθευτές ρεύματος ώστε να εφαρμοστή η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ποιοι οι δικαιούχοι για το επίδομα ρεύματος 2024

Οι δικαιούχοι είναι αυτοί η οποίοι χρησιμοποιούνε το ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεσταθούν, δηλαδή, κλιματιστικό, αντλία θερμότητας ή κάποιο θερμαντικό σώμα. Επίσης, αν έχουν λάβει κάποιο άλλο επίδομα θέρμανσης για κάποιο άλλο καύσιμο (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο πέλετ, ξύλα κ.α) τότε θα ακυρώνεται η αίτηση.

Το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα:

 • άγαμα
 • έγγαμα
 • σε κατάσταση χηρείας
 • σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης
 • εν διαστάσει ή διαζευγμένα

Επιπλέον το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα θα πρέπει να ανέρχεται:

 • Έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει.
 • Έως 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που το υποβάλλου ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα.

Για κάθε τέκνο, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ.

Για μία μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται έως 29.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Στο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα περιλαμβάνεται το εισόδημα εκείνο, το οποίο αθροιστικά απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος και από την εισφορά αλληλεγγύης.

Για ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτωμένων, κατά τον ν. 4172/2013 τέκνων, δεν υπερβαίνουν το ποσό των 80.000 ευρώ.

Για ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτωμένων, κατά τον ν. 4172/2013 τέκνων, δεν υπερβαίνουν το ποσό των 80.000 ευρώ.

Ποια πρέπει να είναι η αξία για τα περιουσιακά στοιχεία

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2023, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και αντιστοίχως το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες

Μπέρδεμα με την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης με ρεύμα – Πότε θα γίνει

«Γρίφος» αποτελεί το πότε και σε ποιο λογαριασμό ρεύματος θα δούμε πιστωμένη την έκπτωση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι είτε σε έναντι είτε σε εκκαθαριστικό λογαριασμό, όμως το χρονικό διάστημα για την έκπτωση δεν το έχει δώσει η κυβέρνηση.

Γνωρίζουμε ότι θα αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2024 και πως θα γίνει σε κάποιον λογαριασμό. Αυτό που απαιτείται από τους καταναλωτές είναι η υποβολή των στοιχείων των δαπανών που προκύπτουν από τους λογαριασμούς που αφορούν στην περίοδο επιδότησης, η οποία όμως δύναται να γίνει σταδιακά, κατά την έκδοση του εκάστοτε λογαριασμού.

Σε κάθε περίπτωση, ο δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει, έως και 15 Σεπτεμβρίου 2024, τα στοιχεία για το σύνολο των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί για την παροχή του και αφορούν σε κατανάλωση της περιόδου ενίσχυσης.

Δηλαδή, κάποιος που θα υποβάλλει αμέσως τον λογαριασμό ρεύματος εκείνης της περιόδους μπορεί να πάρει την έκπτωση στον αμέσως επόμενο λογαριασμό. Αλλά μπορεί και κάτι τέτοιο να μην γίνει άμεσα και να δοθεί στον λογαριασμό του Ιονίου, για παράδειγμα.

Αποτελεί ακόμα μυστήριο η ακριβής ημερομηνία της έκπτωσης. Ωστόσο, αν το καταβάλλετε μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα τα χάσετε.

Προσοχή όμως πρέπει πρώτα να κάνετε αίτηση στην ΑΑΔΕ!