Αίτηση εδώ για Youth Pass 2023 στο gov.gr – Η πληρωμή

0
4618
youth pass aitisi gov.gr
Νέα για την αίτηση για το επίδομα youth pass στο gov

Μετά από αναβολές και καθυστερήσεις το υπ. Οικονομικών ανακοίνωση την ακριβή ημερομηνία για αίτηση στο gov.gr για το Youth Pass.

Οι νέοι 18 και 19 ετών με μία αίτηση στο gov.gr ή στο ΚΕΠ θα μπορούν να λάβουν μία ψηφιακή κάρτα της τάξεως των 150 ευρώ, την οποία θα χρησιμοποιούν σε διάφορους πολιτιστικούς τομείς και άλλες δραστηριότητες.

Δικαιούχοι των 150 ευρώ είναι 200.000 νέοι.

Αίτηση Youth Pass – Η ημερομηνία που ανοίγει το gov.gr

Η ΚΥΑ που εκδόθηκε σήμερα αναφέρεις τις ακριβείς ημερομηνίες που ανοίγουν οι αιτήσεις.

Αρχικά, η αίτηση θα γίνεται ΕΔΩ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ

Το vouchers.gov.gr ανοίγει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου και η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή έως την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, η αίτηση θα γίνεται και στο ΚΕΠ.

Στη συνέχεια με τους κωδικούς Taxisnet θα μπαίνουν στην πλατφόρμα, πιθανότατα θα χρειάζεται κάποια επιβεβαίωση των στοιχείων τους, το τηλέφωνο και το email, ώστε να εκδοθεί η ψηφιακή κάρτα.

Μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων θα λαμβάνουν ένα SMS και ένα email με οδηγίες για την έκδοση και τη χρήση του voucher.

Youth Pass: Η πρώτη πληρωμή του 2023

Η πρώτη πληρωμή για το 2023 θα γίνει μέχρι και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

Πώς θα γίνεται η αίτηση για Youth Pass από το 2024 και έπειτα

Το Youth Pass αποτελεί μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων.

Συνεπώς, από το 2024 και έπειτα το gov.gr θα δέχεται τις αιτήσεις από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους.

Έπειτα η πληρωμή θα γίνεται μία φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Ποιοι οι δικαιούχοι του Youth Pass

φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Ποιοι παίρνουν 300 ευρώ Youth Pass

Άρα για τη φετινή ενίσχυση, μπορούν να κάνουν αίτηση, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει φέτος αίτηση για το Youth Pass θα λάβει φέτος 150 ευρώ και το 2024 επιπλέον 150 ευρώ χωρίς να κάνει νέα αίτηση.

 Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Πού εξαργυρώνεται το Youth Pass

Για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.)

Ημερομηνία για αίτηση για Market Pass 2 στο gov.gr

Οι αιτήσεις ξεκινούν ξανά την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στο gov.gr. Η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr θα είναι ανοιχτή έως τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Market Pass 2: Ποιοι κάνουν αίτηση και ποιοι όχι

Όσοι είχαν απορριφθεί ή δεν είχαν κάνει αίτηση για τους προηγούμενους κύκλους μπορούν να κάνουν αίτηση.

Όσοι πήραν στο παραλθόν το market pass δεν χρειάζεται να κάνουν. Αυτόματα θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις με τα φορολογικά στοιχεία του 2022.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι παλιοί δικαιούχοι κάνουν αίτηση ΜΟΝΟ μπορούν ΜΟΝΟ μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.

Αίτηση στο vouchers.gov.gr για το Market Pass 2

Όσοι χρειαστεί να κάνουν αίτηση στο gov.gr θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr (κάνετε κλικ εδώ), χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς για το TAXISNet.

Θα συμπληρώσουν:

  • τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου
  • και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)

Στη συνέχεια διαλέγουν τον τρόπο πίστωσης των χρημάτων.

Έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Αν επιλέξετε κατάθεση στην ΤΡΑΠΕΖΑ, θα πρέπει να βάλετε το IBAN από ενεργό λογαριασμό Τραπέζης.

Την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και στα ΚΕΠ.